Min lugna jul

Imorgon är det nyårsafton och jag ska till jobbet. Jag har varit ledig i en vecka och det har varit hur skönt som helst. Jag ska bara jobba nyårsafton och sedan är jag ledig veckan ut. Julen har jag spenderat med familjen (min egen), mina föräldrar samt makens föräldrar och bröder. Julafton spenderades hemma i vårt lilla hus och dagarna därefter har spenderats med familjen och en lagom mängd aktiviteter. Vi har åkt snowracer med Lilleman, åkt skidor i Svartsjöarna, umgåtts med vänner, sovit lunchlur, tittat på film och bara haft det bra. Inget jobb över huvud taget. Det har varit skönt med lite familjetid då både jag och maken jobbade mycket strax innan jul så vi sprang mest om varandra.

20141225_104244

Träningen då? Jo, det var en riktigt bra träningsvecka förra veckan. 6 pass fick jag till. Två styrkepass, 3 skidpass (2 skate och ett klassiskt) och ett löppass. En bra mix tycker jag. Juldagen fick bli vilodag. Det är perfekt att träna mycket när man är ledig tycker jag. Då finns definitivt tiden plus att vintern är en bra årstid att kombinera träning med familjenöje då vi alla tycker om att vara utomhus och åka skidor. Ett av skidpassen blev till exempel med min mamma och med Lilleman i Charioten. Svartsjöarna var otroligt vackert på annandagen.

20141226_105339

20141226_105356

Jag och maken har tränat lite tillsammans under julen. Vi passade på att ta en löptur tillsammans när mina föräldrar var här och kunde vara barnvakt. Jag tycker att det är ett mysigt sätt att umgås och hinna prata i en annars ganska hetsig vardag. I lördags körde vi ett styrkepass tillsammans här hemma när Lilleman lagt sig, en mix av övningar med TRX, kettlebell och kroppen som belastning.

I söndags var vi till Ottsjö för att titta på en stuga, tyvärr hann den säljas innan vi ens hann fundera på vad vi ville. Vi drömmer om en fjällstuga så det är vara att leta vidare. I samband med det åkte jag skidor i Edsåsdalen. 10 km skate tog knäcken på mig, lösa och mjuka spår med lite lössnö och första 4 km uppför knäckte mig helt, resten var en plåga. När det var 3 km kvar skickade jag ett sms till maken ”3 km kvar, helt slut, kommer så fort jag kan”. det höll på att mörkna så jag tänkte att det var bäst att höra av mig. Väl tillbaka till spårstarten avslutade vi med att åka skidor uppför slalombacken innan vi fikade i grillkåta. det blev ett bra träningspass pulsmässigt men tekniken hade lite mer att önska i det lösa föret.

20141228_141411

20141228_141433

20141228_161059

Det var min julhelg, en lugn och skön sådan men med mycket träning. Precis som jag ville ha det:) Hur var din julhelg?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.