Min löpvecka och snabbskorna

Veckan som varit bestod av 5 st träningspass varav 4 löppass och 1 styrkepass. Jag har varit lite nedstämd då benen känns tunga, klippet i steget saknas och löpmotivationen har inte varit på topp direkt. Att benen känns tunga kan ju ofta bero på att man är nedtränad, tyvärr ät inte fallet så med mig. Det är helt enkelt flåset som saknas.

Kanske har det dock vänt den här veckan….. Jag började veckan med ett styrkepass för ben och bål på tisdagen, det var sista passet med tunga benböj och marklyft i den här perioden. Jag kände mig stark under passet vilket var skoj.

Veckans långpass gick av stapeln på onsdagen, dagen efter styrkepasset. Med anledning av det hade jag inte så höga förhoppningar på det passet utan tänkte att farten inte var så viktig. Passet skulle bara göras. 15 km vara planen. Ni kan ju tänka er hur förvånad jag blev när allt bara flöt på, löpsteget, flåset, pigga ben. Ja allt kändes bra! Så skön känsla! 14,5 km i 5:30 fart utan problem. Glädje!20150401_144241

På torsdagen hade jag en gaska rejäl träningsvärk. Jag tog mig dock ut och sprang ett återhämtningspass på 5 km och efter det blev det rörlighetsträning och foamroller.

Fredag var lite lätt skidåkning på fjället och vilodag. Lördag blev veckans första snabbpass, 400 metersintervaller som jag redan skrivit om. Återigen skön känsla, relativt pigga ben och bra löpsteg. Igår söndag var det dags för veckans sista pass, ett kortare snabbdistanspass i en högre fart än tävlingsfart då jag verkligen ville få fart i benen. Totalt 7 km varav 3 km i snabbdistansfart. Det kändes ok även om benen var sega sedan lördagens intervaller.

Det blev en bra löpvecka. Jag avser springa 4 pass per vecka nu och det fick jag till förra veckan. Det känns som om kroppen är på väg åt rätt håll, jag hoppas verkligen det. Kanske beror det bland annat på att jag har tagit fram mina ”snabbskor”, mina Asics Tri Noosa. Jag känner så stor skillnad när jag springer i dem kontra min mängdträningssko, Asics GT 2000. Jag känner mig lättare och tekniken flyter bättre. Kanske sitter det bara i mitt huvud, strunt samma om det är så, det känns lättare:)

Det var min träningsvecka, hur var din? 20150403_081513 Det här är Lillemans ”snabbskor” som han säger, han vill precis som mamma springa. han säger dock heja heja istället för springa:) Ens barn tar efter en mer än man någonsin kan tro:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.