Medventehet, en utmaning

Idag var jag på återbesök hos naprapaten. Sedan jag var där senast så har jag endast sprungit en gång och åkt skidor en gång. Det var bra gjort av mig tyckte jag men naprapaten var inte riktigt lika imponerad…. löpningen var ju maxtester (det var jag ju att inte var helt enligt plan) men skidorna trodde jag var ok men han tyckte att jag hade åkt för länge.

Under dagens besök hos naprapaten fick jag återigen nålar i det ömmande området på knät samt att han kände på bäcken och rygg. Han sa att jag ska jag fortsätta med de styrkeövningar som jag fått för rumpa och ben med stort fokus på medvetenhet. Jag ska inte träna benen med andra övningar än de jag fått. Övningarna utan vikter kan jag göra varje dag och de övningar som kräver gym några gånger per vecka. Överkroppen kan jag köra på som jag vill med. Ska jag springa, cykla eller köra crosstrainer så ska jag endast göra det korta stunder typ 15 min och med stort fokus på aktivering av rumpan. Allt handlar om att skapa bra kontakt med rumpan igen och för att kunna göra det krävs medventehet och att nöta in kontakten igen så det blir ett ryggmärgsbeteende.

Jag längtar verkligen efter att få springa men nu ska jag banne mig hålla mig och göra detta på rätt sätt. Snacka om utmaning både mentalt och fysiskt, att inte få träna som jag vill. Det är bara att bita i det sura äpplet och skynda långsamt så kanske jag kan köra de tävlingar som jag vill i år.

Jag får se det som att jag kommer att få rejält med styrketräning ett bra tag framöver. Utfall bakåt på bosuboll är en övning som jag fått av naprapaten, den utmanar både balans, stabilitet och styrkan om man vill. Jag gillar den skarpt!

IMG_2782

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.