Med livet som insats

Igår körde jag dubbelpass, dvs två träningspass på samma dag. Det var inte igår som det hände! Jag är av den sorten som i grunden tycker att det räcker med ett pass om dagen men när tillfället gavs igår kväll så passade jag på. Maken kom hem från jobbet i bra tid, vi hann laga mat och prata lite innan jag drog iväg. Team Nordic trail Östersund kör pass på onsdagar och hittills har jag bara varit med då jag har varit instruktör, därför var det extra skoj att komma dit som deltagare.

På vägen det slog det mig att det var riktigt länge sedan som jag var deltagare på ett löppass, jag kan faktiskt inte minnas när det var sist. Jag lämnade både GPS-klocka och pulsband hemma, jag tänkte att nu ska jag bara köra på utefter känsla. Jag visste att det vankades korta intervaller så jag ville bara fokusera på att springa:)

Jag valde gruppen medel/tuff, med viss vånda, men jag tänkte att det är bara att bita i det sura äpplet, här ska springas! Peter ledde gruppen och efter en stunds uppvärmning var det dags att köra igång intervallerna. Vi skulle springa längs en slinga i skogen och det var mörkt ute. Min pannlampa är inte av den bästa sorten och det visade sig verkligen under det här passet. Jag sprang med livet som insats och min enda chans att se något var att ligga i rygg på någon med bra pannlampa. Det spelade ingen roll att jag blev trött, det var bara att springa! På så sätt blev det ju ett bra pass:)

Vi skulle springa fyra block med intervaller men vi fick även ett bonusblock efteråt och några springtar. Såhär såg intervallerna ut:
– 4×40 sekunder med 20 sekunders vila och sedan 2 min serievila, detta gjorde vi två gånger.
– 4×40 sekunder med 20 sekunders vila och 2 min serievila, även detta två gånger

Bonusblocket bestod av 4×20 sekunder med 10 sekunders vila och sedan avslutade vi med 8 st korta sprintar innan det var nedjogg och några grymma styrkeövningar. Ett bra och jobbigt pass, det kändes i kroppen igår kväll!

Nu har jag precis beställt en ny pannlampa, en Silva X-trail. Det blir aldrig mer löpning i mörkret med livet som insats:)7318860184031_silva_001_jpg_439x356_crop-smart_upscale_q85

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.