Marsfokus

Mars månad har kommit i all sin hast. My månad – nytt fokus! Januari innebar fokus på rumpan (i olika bemärkelser) och i februari var fokus rörlighet. Nu när det är dags för nytt fokus har jag valt – hållning. Hållning i vardagen och hållning och teknik i träningen (både styrka och löpning). Jag ska tänka extra på att stå på jobbet, ha en bra arbetsställning etc.

I övrigt så har min träning också bytt lite fokus. Styrkefokuset ligger kvar någon vecka till dvs relativt tung styrketräning, dock endast ett pass per vecka. Jag komplettera det med styrkeövningar av det mer stabiliserande slaget med lätt belastning efter löpassen.

Vad det gäller löpningen så har den bytt fokus helt. Från att ha jobbat med grundträning har jag nu övergått till snabbhetsfokus, vänja kroppen vid högre tempo. Det blir mycket intervaller av olika slag, jag satsar på två tempopass i veckan och minst ett lugnare löppass, ibland två pass i lugnare tempo varav ett långpass. Jag ska jobba vidare på rörlighetsträningen och träna ett specifikt pass rörlighet en gång per vecka, det behöver dock inte vara en timme utan det kan röra sig om 15-20 minuter.

Ja så ser mars ut för min del!

20150307_111728

Bild från tur till Åre och Ullådalen, jag är glad att se att det fortfarande finns snö:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.