Målsättningar som motivation

Jag tillhör den kategorin människor som trivs med att ha mål och en plan för mycket här i livet och givetvis även med min träning. Mina målsättningar är en stor del av min motivation och min träning blir mer strukturerad och genomtänkt. Vägen framåt blir tydlig, jag vet vart jag vill och vart jag ska! Jag behöver inte en målsättning för att träna men för att träna på ett bra sätt. Målsättningen kan nästan vara vad som helst, att springa ett lopp på en viss tid eller orka genomföra en särskild tävling.

Sedan Hässelbyloppet i oktober har jag tränat 4-5 pass per vecka, visserligen blandat löpning och styrketräning, men någon genomtänkt plan har jag inte haft. Även om grundtanken var 2-3 pass styrka och två pass löpning per vecka och att löpningen skulle vara inriktat på lugnare och kanske längre pass så har det inte varit mer strukturerat än så. Jag har ju gjort som jag tänkt, tränat lite om jag känt för. Det har dock lett till att jag känner att jag har blivit bekväm i min träning. Målmedvetenheten finns inte där och det känns tungt att träna. Jag upplever inte att jag tar ut mig fullt ut. Visst kan det vara bra att ha lugnare perioder i sin träning men nu vill jag något mer. Jag saknar kickarna som jag får av tuff träning och glädjen som jag känner när jag når mina mål….

Därför är det bra att planen var att börja träna mer målinriktat och strukturerat igen nu i januari. Det är dags att börja satsa mot 2014 års målsättningar! Det börjar nästa vecka! Som jag har längtat:)

Vad motiverar dig att träna?20130724_123117

4 svar på ”Målsättningar som motivation

  1. Det som motiverar mig att träna är nog främst att jag vet hur bra jag mår när jag tränar och hur mycket glädje och välmående det tillför mig. Men jag håller med om att det är lättare att få till mer kvalitativ träning om man har ett mål. Sprang mig första tävlings-halvamara 2012 och upplevde då hur oväntat kul det var att ha ett konkret mål att träna mot. Nu på adventståget i november nådde jag mitt marathon-mål, så nu håller jag som bäst på att sätta upp nya mål för 2014 🙂

  2. Hej!

    Tack för en bra skriven blogg!
    Jag har läst att du har sprungit en del med din bebis och undrar vilken vagn du har? Är du nöjd? Vad rekommenderar du att man tänker på vid köp av vagn som även ska funka för löpning.

    Hälsningar, Emma

    • Tack för det, kul att du läser den:) Jag köpte en Chariot Cougar 1 och jag är verkligen nöjd med den. Den går att göra om så att man kan åka skidor med den samt även ha den som cykelvagn. Att det blev just den var att mina vänner rekommenderat det. Jag ska dock erkänna att jag har en vanlig vagn också, Chariot-vagnen har jag som ”sportvagn”. Vill du ha en vagn som ska funka för både ock så hade jag valt en vagn med lite större jul så att de rullar bättre samt att vagnen bör vara ganska lätt och med ett bra handtag. har du någon vagn som du funderar på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.