Löpning och pepp

Avslutar den här veckans träning med ett sent snabbdistanspass på söndag kväll. 21:15 klev jag in på gymmet. Planen var 2 km uppvärmning och därefter 4 km i snabbare fart och sedan en 1 km nedvarvning, och precis så blev det också. Den här veckans träning har verkligen bestått mest av löpning. 4 st löppass har jag fått till, 2 lätta distanspass, ett längre pass och snabbdistanspasset som jag sprang ikväll. Utöver löpningen har det blivit rörlighetsträning och lite bålstyrka. Jag känner mig hyfsat nöjd med veckans träning överlag, dock inte med fartpasset. jag har som plan att köra ett till två fartpass i veckan, dvs intervaller av olika slag eller någon typ av pass med högre fart i några kilometrar. Tyvärr känner jag mig inte alls nöjd med känslan jag har haft i kroppen under mina intervallpass de senaste veckorn. Jag har ingen fart i benen, det känns tungt och klumpigt. Inte alls den känslan som jag vill ha. Jag inser nu vad avsaknaden av intervallträning pga av min knäskada förra året har inneburit för min kondition.

Nu är det förvisso 7 veckor kvar till Göteborgsvarvet men jag känner mig oroväckande ur form. Just nu känns det inte som att det kommer att bli några personliga rekord på varvet i år….. Dock vet jag ju att farten kan komma snabbare än vad jag tror så det är väl bara att peppa och tro på sig själv men det känns svårt just nu.

Jag får ta tag i den mentala biten tror jag, tänka positiva när jag springer. Jag måste peppa mig själv helt enkelt! Ta tag i problemet, hålla mig till och tro på min plan och ha roligt, för det ska ju i grunden vara roligt att springa. Även om det inte alltid är det när det går tungt!

Hur gör du när det går tungt?
20150328_201326

2 svar på ”Löpning och pepp

  1. Rätt mental inställning kommer man långt med.
    Att ha några bra målbilder att plocka fram när det går tungt funkar för mig.
    Du kommer fixa Göteborgsvarvet galant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.