Leva i nuet och följa sina drömmar

Jag är i regel ganska dålig på att leva i nuet. Mina tankar vandrar ofta framåt. Planer och idéer tar form i huvudet utan att jag egentligen menar det. När jag blev intervjuad inför ”nyfiken på-artikeln” för några veckor sedan fick jag frågan om vad jag önskar mig. Spontant önskade jag mig lugn och ro. Jag sa det med ett skratt då det var det första som jag kom att tänka på men det är ett visst allvar i det. Jag har en känsla av att jag ständigt är på väg framåt. Jag skulle behöva stanna upp och leva mer i nuet. En killkompis sa till mig för många år sedan att om man står med ett ben i det förflutna och ett ben i framtiden så pissar man nuet. Läs, man ältar det som varit och funderar på vad som komma skall. Jag tycker att det är en talande beskrivning och något som jag minns väldigt väl. Jag jobbar på att vara mer i nuet, att uppskatta det jag faktiskt har istället för att sakna det jag inte har. Det är inte lätt men jag försöker påminna mig själv om det då och då.

Samtidigt så tror jag på att följa sina drömmar. Att starta eget företag var en dröm jag hade. Det gjorde jag 2013. Att köpa en fjällstuga var en dröm som maken och jag hade. I somras blev den drömmen sann då vi köpte en fjällstuga i Storhoga/Klövsjö. När vi fick vårt andra barn hade vi en dröm om att vara föräldralediga samtidigt och spendera några veckor på vårvintern i vår fjällstuga. Det gör vi nu.

Tre veckor ska vi vara här tillsammans hela familjen. Vi gör det vi trivs med. Vi går på tur, åker slalom med vår treåring, åker skidor, läser bok, eldar brasa, försöker att inte göra någonting och bara har det bra. Vi funderar över livet, planerar sommaren och gör vissa saker som har med Spring för livet Östersund att göra. Mitt företagsjobbande går på sparlåga. Vi lever i nuet och vi följde vår dröm och det känns så jäkla bra!

Lever du i nuet? Följer du dina drömmar?
20160323_114537

20160323_121907

20160323_131154

20160323_133314

20160323_143901

20160323_153952

1 svar på ”Leva i nuet och följa sina drömmar

  1. Det är svårt att leva medvetet i nuet. Det är så mycket som stör tankarna. Planering på jobbet och hemma, osv. Att leva i nuet är lite som lyckobegreppet – det infinner sig ganska korta stunder och man kan liksom inte tvinga fram det. Jag försöker inte fundera på det så mycket utan jobbar med mer begreppet förnöjsamhet. Den där känslan när man känner sig harmoniskt och nöjd. Liksom lagom mätt. Jag känner mig förnöjsam ganska ofta. Ett hårt pass på roddmaskinen, en mil i skogen på skidor eller en halvtimme med vikterna på gymmet med skönt pump som följd. Efter det kommer den där känslan av förnöjsamhet ganska lätt. Känslan kommer lika lätt efter trevliga stunder med barnen/hela familjen (händer ju inte alltid direkt) eller när man klarat något man företagit sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.