Längtan skapar motivation

Idag när jag var och instruerade i HIIT Performance drabbades jag av den största längtan efter att få lyfta tungt, träna högintensiv styrketräning samt springa både långt och snabbt. Dagens pass innehöll tunga ryck och sedan en pulshöjande del som verkligen var tuff. Att se deltagarna slita på och inte ge upp gav mig ett riktigt sug efter att få göra samma sak, att kämpa med att fortsätta köra på trots att man är helt slut. Som vanligt längtar jag efter det jag inte kan få, varför är det så? Det var samma sak när jag var skadad under 2014, då ville jag inget hellre än att springa då det var det som jag inte kunde:)20151020_175448

Jag är dock ganska bra på att vända detta till något positivt, hos mig skapar detta motivation. Motivation att träna vidare på ett bra och genomtänkt sätt under hela graviditeten så att jag snabbt kan börja träna igen efter graviditeten. Motivation att efter graviditeten sakta men säkert bygga upp kroppen igen så att jag sedan kan träna allt det där som jag vill träna utan att hasta fram och riskera att skada mig. För mig skapar längtan motivation och drivkraft.

Jag stannade kvar efter passet och körde ett eget styrkepass med fokus på rygg, axlar och bål. Det kändes bra och även om jag endast tränar underhållande så är det otroligt skönt att få röra på mig. Jag ”supersetade” övningarna, dvs körde två övningar om vartannat, för att få lite puls av passet. Mitt träningsupplägg innehåller för närvarande 2 st styrkepass per vecka, ett rörelsepass och två konditionspass. Min tanke med konditionspassen är att ett pass ska vara spinning och ett stavgång i backe. Efter att ha varit själv med barn under nästan 4 veckor så känns det nu skönt att vara två vuxna hemma som kan hjälpas åt. Detta ger mig större möjligheter att komma iväg och träna utomhus eller på gym efter att ha tränat en del hemma. Efter dagens längtan är jag supertaggad:)

Vad motiverar dig? 20150717_180052

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.