Längre och längre

När jag vaknade i morse kände jag härlig träningsvärk i kroppen efter gårdagens gympass. Ett långpass löpning stod dock på schemat idag, 15 km var planen. Det är 3 km längre än förra veckans längsta pass. Jag fick med mig maken på passet och eftersom han är snabbare än mig så fick han dra Lilleman i vagnen:) Det var härligt vårväder om än lite blåsigt. Maken drog iväg lite snabbare än vad jag hade tänkt mig men tävlingsmänniska som jag är så hängde jag med. Kilometertiderna varierade från 5:35 till 6:15. Det var några rejäla uppförsbackar då vi sprang en del av passet på Frösön.

Efter ca 8-9 km började benen kännas sega och återigen så var den faktiska hastigheten långsammare än den upplevda. Dock kom jag igen och tempot ökade. Eftersom jag är ganska digital när det gäller att springa den sträcka som jag bestämt mig för så fick jag springa 400 meter till när jag väl kom hem. Benen var då sega. Snittiden landade på 5:47 min/km. Min plan innan passet var att hålla 6 min-tempo men som jag nämnde så sprang maken lite fortare än så. Tyvärr var inte heller det här passet det formbesked som jag ville ha. Jag behöver intervallträning för att få lite mer fart i benen det är en sak som är säker!

Jag kommer att fortsätta med tre löppass i veckan, ett kort lätt distans, ett intervallpass och ett långpass. Lägg till lite styrka på det så har jag en grym träningsvecka att se fram emot. Veckan som har varit såg ut precis så, tre löppass och två styrkepass.

Efter långpasset stretchade jag och gav Lilleman mat samt åt lite själv innan jag drog till gymmet för att instruera. PT-Challenge stod på schemat, dvs en form av cirkelträning. Jag hade satt samman 9 övningar, varannan övning med högt flås och varannan övning var lite lugnare. 6 varv med 30 sek på varje station gav deltagarna ett bra träningspass. Dock var det få deltagare på passet, gissar att det berodde på det fina vädret.

Kvällens middag innebar årets första grillning och ett glas rött vin till det, inte helt fel:)

20130421_141807
En av mina bättre löpvänner, GPS-klockan Forerunner 405CX från Garmin:)

2 svar på ”Längre och längre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.