Långpass inför Adventståget

På lördag har jag för avsikt att springa Adventståget som går av stapeln här i Östersund. Det är några tjejer här från Östersund som har startat konceptet här (ursprunget heter Tomtetåget och kommer från Stockholm). Adventståget är en social löpning kan man säga. Ett gäng löpare samlas och springer tillsammans under ordnade former med stop för fika etc. Det kostar 100kr att vara med och pengarna går till tillstånd samt till inträdet till Vinterbadet där vi ska bada efteråt. Man kan välja mellan några olika distanser, allt från en marathon och ned till 7 km. Löpning startar vid Campus, går runt Brunfloviken och sedan är det målgång i Badhusparken. Man kliver alltså på längs vägen och springer med så långt man vill.

Dagens långpass syftade till att se vilken distans som jag ska välja. Maken har jour nästa helg så eventuellt måste jag ta med Lilleman i vagnen om maken drar på jourutryckning när jag ska springa. Lagom till Lillemns förmiddagslur packade jag ned honom i springvagnen och gav mig ut. Väl utanför dörren så märke jag hur mycket det blåste… När jag sprang längs Storsjön så var det nästan så att vågorna skvätte vatten på mig…. och jag hade en enorm motvind. Jag sprang ut på Frösön och fick sällskap av Katrin och Elin några kilometer innan jag vände hemåt igen. Då fick jag njuta av vinden i ryggen istället:)

Det blev 90 minuter löpning enligt plan och efter det så bestämde jag mig för att det får bli 16 km på lördag. Mina ljumskar klarar nog inte mer än så just nu. Jag fick känningar under dagens löpning och jag har haft det lite av och till på senare tid. Jag vet inte vad det beror på men jag vill inte chansa och springa för långt, nästa distans att välja på är 26 km tror jag och det känns för långt just nu.

Vill du vara med på Adventståget lördagen den 30 nov? Hör av dig så kan jag förmedla kontakten till de som arrangerar( det är några tjejer från TNT) alt sök upp deras grupp på Facebook, adventståget Östersund. Pengarna ska vara dem tillhanda senast den 27 nov. Häng på 🙂2013-11-24 10.13.05

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.