Långa intervaller i slasket

Ikväll var det min tur att ta hand om bas/medelgruppen när Team Nordic Trail körde onsdagsträning. Ca 15 st var det i min grupp. I och med att det har varit plusgrader hela dagen så var inte underlaget det bästa men vi gjorde det bästa av situationen. Jag var dit och rekade idag på dagen och då var det ganska bra underlag, fortfarande ganska fast och packad snö. Nu på kvällen med ca 9 plusgrader så var det halt och blött. Inte optimalt för intervaller med andra ord men det är ju tur att vi har så positiva medlemmar som bara springer på utan gnäll:)

Vi började med ca 1200 meter transportlöpning på stig som uppvärmning. Vägen dit blev inte riktigt den som jag hade rekat men vi kom fram ändå:) Väl på plats uppe på Remonthagen sprang vi slingan som vi skulle springa intervaller på, ca 650 meter, successivt ökade vi farten för att komma upp i puls. Efter uppvärmningen åkte mycket kläder av…. inte så vanligt med plus 9 grader i december i Jämtland. Det är ju nästan jämtländsk sommar:)

Själva intervallerna bestod av 4×3 minuter med 90 sekunders aktiv vila mellan varje intervall. Vi sladdade runt så gått det gick och alla överlevde som tur var:) Sedan joggade vi sakta tillbaka genom skogen. Passet avslutades med spänstträning, 3 olika varianter av hopp. Grodhopp, enbenshopp och skridskohopp med två set av varje. Sedan var klockan precis slagen 20:00.

Tack gänget för att ni kämpade på i halkan och ständigt hade glada miner!bild (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.