Kort backe och nya lätta skor

Efter Portugal har jag vilat från träningen i flera dagar. Jag var ganska sliten kan man säga efter så många pass på så få dagar. Igår tog jag första löppasset, ett cirkulationspass kan man säga. Jag var endast ute efter att känna på benen och få lite cirkulation i dem. I samband med att jag körde min löpteknikkurs med Länsstyrelsen så passade jag på att springa några lätta kilometer. Benen kändes oerhört tunga men uppenbarligen gjorde passet susen då jag idag under mitt backintervallpass kände mig mycket piggare trots nattjobb.

Tanken var att få till ett pass med korta intensiva backintervaller. Göteborgsvarvet är ju nästa vecka och jag vill inte träna på för hårt nu med tanke på det samt med tanke på förra veckans träning. Idag sprang jag med maken och det blev 2,5 km uppvärmning inkl lite löpskolning och koordinationslopp. Vi valde sedan att springa 7 st ganska flacka 150 meters backintervaller. Det blåste rejält ute så backintervaller var ett var ett bra val då vi annars hade fått springa halva passet i motvind som nästan gjorde att vi stod stilla. Nu var det endast under uppvärmning och nedvarvning som vi fick slita med motvinden. Vi avslutade passet med 1,5 km nedvarvning. 20150514_132218

Benen kändes mycket lättare idag och kanske berodde det på mina nya löparskor. Löplabbet fanns på plats i Portugal när jag var där förra veckan. Jag var till dem och sprang på löpband. Jag fick bra hjälp med att välja ut ett par ”snabba skor” som passar mig och min löpstil. Valet blev ett par Adidas boost. Jag ville ha ett par skor som är snäppet lättare och ”snabbare” än mina Asics Tri Noosa. Jag har aldrig sprungit i ett par skor från Adidas förut men dessa skor satt som ett smäck och de kändes som ett par mockasiner fast med lagom stöd. Jag kan även säga att de uppfyllde förväntningarna när jag sprang idag. Jag kände mig snabb i dem:) Jag hoppas att jag får många trivsamma mil i dem:) 20150514_133553

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.