Kombinerad styrka och kondition

Söndagen blev en smått stressig dag. Efter att ha varit ute på Storsjöyran sent på lördagen och ha sovit ända till 09:30 på söndagen (efter lite nattsudd från Lillemans sida) så blev det en hel del som skulle hinna göras under dagen. Bland annat en hel del företagsjobb då vi ska vara på resande under några veckor, det var finslipning på träningsprogram samt filmning av ett gäng övningar. I övrigt så skulle det packas en hel del då allt från finkläder (vi ska på bröllop under semestern) till diverse friluftssaker ska med. Givetvis är träningskläderna och Chariotvagnen också med. Vi prioriterade bort den den ”vanliga” vagnen till förmån för ”Charioten”.

Jag velade länge om jag verkligen skulle prioritera att träna då tiden var knapp. Jag kände dock ett stort behov då jag hade vilat på lördagen samt att jag hade ett pass kvar att genomföra den veckan. Jag visste ju också att jag skulle spendera hela måndagen i bilen så då skulle det inte bli någon träning. Maken sa också att det viktigaste var att han hade en glad fru så till slut bestämde jag mig för att dra iväg till gymmet trots att jag visste att nattsömnen skulle få lida, jag förstod att det skulle bli en sen kväll…..

Det blev ett högintensivt pass där jag kombinerade styrka och löpning. Jag hade svårt at välja om jag skulle prioritera styrka eller kondition så det fick bli en mix helt enkelt. Eter att ha värmt upp så körde jag 400 meters intervaller på band varvat med styrkeövningar. 400 meter löpning, 20 chins, 400 meter löpning, 20 sumo deadlift high pull, 400 meter löpning, 20 frivändningar med axelpress, 400 meter löpning, 20 svingar med kettlebell och till sist 400 meter. 17 min tog passet och det var både svettigt och flåsigt. Den sista 400 meters intervallen gick i sub 4 min tempo:) Löpningen kändes betydligt lättare nu än senast som jag körde den här typen av pass. Det var för några månade sedan så uppenbarligen går flåset åt rätt håll:)

Det blev en sen kväll, jag kom i säng vid midnatt, men det var det värt:) Träning gav mig energi och jag kunde fokusera på packningen resten av kvällen. Ett bra beslut tt träna helt enkelt!

Imorse var det uppstigning kl 6 och sedan iväg till radion för del 7 i Radio Jämtlands löparskola.

Nu har Roadtrip Sweden 2013 påbörjats. Vi ska under de kommande veckorna åa långt norrut och sedan långt söderut. Dagen har spenderats i bilen och första dagsetappen blev Östersund-Luleå. Lunch i Dorothea, loppis nära Blattnickssele, middag hos en god vän i Arvidsjaur och nu bor vi hos goda vänner i Luleå. Vi hörs längs vägen:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.