Kettlebells och TRX

Jag har inte tränat på några dagar med tanke på att vi hamnade på sjukhuset med Lilleman. Igår kväll fick vi komma hem vilket var skönt och han mår mycket bättre nu. Så på förmiddagen idag passade jag på att smita iväg till gymmet när maken tog hand om Lilleman.

Jag ville ta det hyfsat lugnt på dagens pass för att känna på kroppen efter förkylningen som fortfarande inte är helt borta. Jag bestämde mig för att köra ett styrkepass och endast använda TRX och kettlebells. Jag började dock med att värma upp med 500 meter i roddmaskinen.

Därefter körde jag:

50 svingar med kettlebell

2×25 SDHP (sumo dead lift high pull), en kombinerad benböj med drag mot hakan med kettlebell

3*15 rodd med kettelbell (en sida i taget)

3*25 russian twist med kettlebell

3*10 Armhävning i TRX

3*15 Hög rodd i TRX

3*15 Höftlyft i TRX

Plankan i TRX, tänkte köra 3*30 sek med 30 sek vila i mellan men det var för tungt så det blev 30 sek på första rundan och 20 sek på de två resterande. Jag är inte så stark i bålen efter graviditeten så här får jag nog backa lite och ta det lite lugnare.

Både kettlebell och TRX är grymma träningsredskap tycker jag. De utmanar balans, kordination och styrka på ett bra sätt samt att det går att göra nästan hur många övningar som helst med dem. Med en kettlebell och en TRX kan man få ett helt hemmagym:)

Jag avslutade passet med övningar för bäckenbotten och nedre bukmuskulaturen samt stretch. Jag har lovat mig själv att satsa mycket på stretch i år och främst baksida lår och brösmusklen då jag är lite kort i dessa muskler. Jag har haft en förmåga att strunta i stretchen om jag har haft ont om tid. Nu har jag bestämt mig för att korta ned själva träningen om det är så att jag har kort om tid för att verkligen ge mig tid att stretcha.

kettlebell

En kettlebell kostar några hundralappar och finns i flera olika viktklasser.

TRX_ProPack_423

En TRX är lite dyrare och kostar strax under 2000 kr om du köper den helt ny. På Blocket kan du få tag på en TRX för ca 500-700 kr.

jag

På eftermiddagen fick jag min dagliga dos med frisk luft. Östersund bjöd på strålande sol, blå himmel och ca 10 minusgrader. Perfekt väder för långfärdsskridskor med andra ord så hela familjen tog en tur på Storsjöns is. Det har varit en grym dag helt enkelt:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.