Julledigt, träning och fjällhäng

I år är vår familj ledig i nästan 2 veckor tillsammans vilket känns väldigt lyxigt. Jag försöker verkligen vara ledig, samla energi och återhämta inför det som komma skall med ett till barn. Jag tror att vi alla behöver stanna upp i tillvaron, ta det lugnt och hinna reflektera över hur vi lever livet lite då och då. Julen spenderade vi hos mina föräldrar i Sandviken. Julen har varit lugn och skön med inslag av diverse träning, annandagsshoppning och utflykter. På julafton blev det 1000 meter simning då vi i vår familj har som tradition att besöka badhuset på julafton. Jag har satsat på en hel del rörelseträning för framförallt ryggen/bröstryggen då jag har känt mig spänd och stel där samt att det blev ett effektivt styrkepass i källaren med TRX:en på annandagen. Totalt under julveckan blev det 1 pass simning, 1 styrkepass och 3 pass rörlighet/yoga samt en del kontaktövningar för magen. Jag försöker verkligen fortsätta vara olika varianter av konditionsträning med styrka och rörlighet så länge det bara går.20151224_08220220151226_221325

Efter att ha firat jul hos mina föräldrar i Sandviken har vi nu förflyttat oss till vår fjällstuga i Storhogna/Klövsjö. Efter att ha suttit i bilen 5 timmar igår kände jag mig stel och hade ett stort behov av att röra på mig. Jag tog med mig stavarna ut i mörkret och gick stavgång. 45 min totalt varav 3×6 minuter var långa backintervaller. Det var ljuvligt med lite puls och flås innan vi firade julafton två i stugan med makens familj.20151228_170640

Idag gav vi oss ut i blåsten för att åka skidor. Spåren var allt annat än bra och alla som var ute åkte nog på ren vilja. Det är väldigt lite snö i spåren men för mig som åker på mina turskidor just nu och nästan går fram på skidorna med tanke på graviditeten så funkar det helt ok ändå. Det börjar kännas i kroppen är att det endast är 3,5 vecka kvar till beräknat datum. Det är framförallt i ryggen och ryggslutet som det drar och spänner, särskilt när jag sitter ned en stund, så att fortsätta röra på mig känns otroligt viktigt. Jag känner mig mest gravid när jag är stilla:) Att rörelseträna och styrketräna så länge det bara går ska jag verkligen prioritera för att hörda ut de sista veckorna.

Idag har jag stämt av lite företagsjobb, mailat lite grann och jobbat med något enstaka träningsprogram men i övrigt försöker jag vara helt ledig även från företaget. Imorgon blir det nog snölek, kanske lite skidor och ett styrkepass i stugan med TRX:en. Ja som ni märker så har jag det ganska bra:)

Gott nytt år på er om vi inte hörs innan nyår!
20151229_12360920151229_12361920151229_123743

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.