Jag gjorde det!

Ni vet den här chinstävlingen som jag har tjatat om de senaste veckorna. Igår hände det otroliga, jag gjorde 15 chins! Helt galet och oväntat! När min ”motståndare” berättade att han gjort 14 chins i fredags så kände jag att hoppet var ute. Att jag skulle öka 2 chins innan han ökade en kändes orimligt. Jag började ställa in mig på att göra 100 burpees på tid. I söndags var jag ju iväg och körde tunga excentriska chins så igår efter HIIT-klassen som jag instruerade så skulle jag bara göra några chins och försöka ändra tekniken lite grann. Jag tänkte att jag skulle vara snabbare i den excentriska fasen dvs på vägen ned för att på så sätt spara på krafterna. Jag hoppade upp och hängde mig i stången och hade fullt fokus på tekniken, snabbt ned. Jag räknade dock, det är omöjligt för mig att göra chins utan att räkna dem:) Jag kom snabbt upp i 8-10 st, sedan 12, 13 och när jag hade gjort 14 så kände jag att det är nu eller aldrig. Jag segade mig upp och gjorde en 15:e! Helt galen känsla och nästan lite töntigt såhär efteråt. Jag trodde nästan att jag räknat fel för det kändes så orimligt. Kanske peppade det mig att det fanns flera andra i lolaken ochen av dem sa till mig innan jag började, jag tror du gör 15, varpå jag svarade, det tror jag med:). Det visade sig alltså att tekniken snabbt ned var mitt vinnande koncept för att orka göra 15 st. Jag har nog alltid hållit emot på vägen ned och på sätt slösat energi.

Jag slapp göra 100 burpees på tid men viktigare var att jag har nått mitt inofficiella mål att göra 15 chins. Mitt officiella mål var 12 st. I början av året gjorde jag nog ca 6-8 st om jag minns rätt. Stort tack Håkan för utmaningen, utan den hade jag nog inte lagt så mycket fokus på att göra chins! 20141007_180101

One thought on “Jag gjorde det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.