Huvudvärk av träningsvärk?

I torsdags var jag på gymmet och körde ett styrkepass. Passets fokus var helkroppsstyrka och passets huvudövning var frivändningar med press. Jag gillar verkligen den övningen då den aktiverar stora delar av kroppen och ger hög puls. Jag gjorde ganska många repetitioner uppdelade på fyra set.
Efter huvudövningen följde en cirkel med ett gäng andra övningar såsom chins, marklyft, höftlyft med stång, enbensbenböj och ryggresning på boll med hantellyft. Dessa övningar gjorde jag ett varv av innan jag vilade. På så sätt för passet högre intensitet men för den sakens skull tullar jag inte på tekniken, den går alltid före.

Det var ett roligt och jobbigt pass och det gav mig verkligen energi och en kick som jag behövde då jag inte tränat på två dagar. Jag insåg återigen hur bra jag mår av att träna, det är verkligen balsam för själen för mig.

Redan på torsdag kväll började jag känna av en viss huvudvärk och när jag vaknade på fredag morgon var huvudvärken ett faktum. Trots huvudvärkstablett, mycket vatten och alvedon försvann inte huvudvärken. Jag hade en otrolig träningsvärk i axlarna (och har det fortfarande), jag var helt öm och stel i musklerna. Det är inte första gången som detta händer och jag tror verkligen att detta hänger ihop, träningsvärken och huvudvärken. Att det blir någon form av spänningshuvudvärk för att jag är stel och öm i musklerna.

Är det någon som känner igen sig? Finns det någon som kan bekräfta eller dementera att det kan höra ihop? 20140912_082135

4 reaktion på “Huvudvärk av träningsvärk?

  1. Hej
    Jag är varken läkare eller sjukgymnast men visst låter det rimligt med ett visst samband med ansträngning, muskelvärk och huvudvärk. Jag kan inte säga att det hänt ofta men det har hänt att jag fått huvudvärk i samband med ansträngning.

  2. Det samma händer mig oxå, och i mellandagarna var det så illa att jag blev liggandes i två dygn med sprängande migränliknande värk. Googlade nu (och hittade ditt inlägg) för att möjligen hitta hos vem/vart jag skulle kunna söka hjälp. Det har varit så här till o från i 4-5 år.
    Anita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *