Hemma igen och russian twist

Road trip Sweden 2013 är över. 3,5 vecka, 440 mil och sju bensintankar senare så är vi äntligen hemma i Östersund igen. Behöver jag säga att det var skönt att kliva innanför dörren, ta en varm dusch och sedan krypa upp i soffan under en filt. Det var inte varmt här hemma. 11 grader stod termometern på, vi som är vana att ha kring 20 grader nu efter att ha vistats söderut:)

Det har inte blivit någon träning för mig idag. Men efter duschen hoppade jag dock i träningskläderna för att fota dagens bålövning. Jag fortsätter på temat twist och bjuder idag på en russian twist. Som redskap behöver man en medicinboll, en viktskiva eller en kettlebell. Vilken annan tyngd som helst går givetvis bra det med och man kan även göra samma övning fast utan vikt.

Utgångsläge: sitt på rumpan och luta lite lätt bakåt, håll ryggen rak, ha böjda ben med fötterna antingen i marken eller i luften (jag tycker att det är tyngre med benen i luften). Håll vikten i händerna med böjda armar.
Genomförande: Rotera sida till sida med vikten i maghöjd. Tänk på att fortsätt hålla ryggen rak. Huvudet följer med i samma riktning som du roterar.

Vill man göra övningen tyngre kan man luta sig lite mera bakåt än vad jag gör på bilderna.

Lycka till! Nu ska jag sova i MIN säng och det ska bli sååå sönt:).

IMG_1167IMG_1166IMG_1168

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.