Handstående twist

Dagens bålövning är en personlig favorit. Det känns som att jag har börjat med många av mina favoriter:) Dagens övning heter handstående twist och som redskap behöver man en pilatesboll. Pilatesbollen är ett redskap som jag ofta använder när jag ska träna just bålen.

Utgångsläge: Lägg dig med fötterna på bollen och händerna i marken. Armarna ska vara raka och magen ska peka mot marken. Tänk dig att du står i en plankanposition fast med fötterna på bollen. Det är viktigt att spänna magen/bålen så att du håller en rak linje över rygg/rumpa.

Genomförande: Rotera underkroppen åt ett håll så att den ena foten nästan nuddar marken. Rotera sedan åt andra hållet så att den andra foten nästan nuddar marken på andra sidan. Överkroppen behålls i samma position som i utgångsläget med händerna i marken. Det är fortfarande otroligt viktigt att spänna magen/bålen.

Det här är en ganska tung övning så börja försiktigt. Får du ont i ländryggen så avbryter du. Då är du förmodligen inte tillräckligt stark i bålen för att genomföra övningen. Lycka till!20130821_17391420130821_174059

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.