Grit strength

Igår kväll var jag på mitt första GRIT-pass. Jag har sett GRIT PLYO, (fokus på spänst), genomföras en gång men då var jag höggradvid så det var inte läge att vara med. Passet jag var på igår var GRIT STRENGHT, dvs fokus på styrka. Sportsgym här i Östersund ska börja köra GRIT-series dvs STRENGT, PLYO och även eventuellt CARDIO i höst men de har smygstartat lite nu under sommaren. GRIT-series är high intensity interval training (HIIT) som är så populärt nu för tiden. Passen är 30 minuter så det är kort och effektivt som gäller, passar mig perfekt nuförtiden:)

Sportsgym har följande beskrivning av GRIT STRENGHT på sin hemsida:
Designat för att bygga upp din muskelstyrka. Här använder du skivstång, viktplatta och steplåda för att öka träningseffekten. Musik och rörelser ger dig effektiv träning som förbättrar din syreupptagning, styrka och uthållighet. Prestera fortare på en högre nivå! 

Vad tyckte jag då?
Jo, det var flåsigt och jobbigt precis som utlovat vilket jag gillar. Jag hade joggat till gymmet så jag skulle vara uppvärmd då jag hade hört att uppvärmningen är ganska intensiv, det var ett smart drag. Passet innehåll övningar såsom burpees, sumo deadlift high pull, frivändningar, rodd, armhävningar, olika typer av hopp med mera. Flera övningar kombinerades och alternerades och det var nästan konstant fullt ös i 30 minuter, lite vila bjöds det på här och där. Passet avslutades med magövningar.

Det var ett bra och intensivt pass, det enda jag ogillar är att det är förkoreograferat vilket alla pass från Les Mills är samt att det ska göras i takt. Jag kan nog tänka mig att gå på något GRIT-pass här och där men eftersom det är förkoreograferat så blir det ju exakt samma pass i ett antal veckor och jag vill nog ha lite mer variation än så. Dock måste jag ju säga att det finns fördelar med förkoreograferat också, till exempel så kan det ju vara lättare att ta ut sig till max om man vet vad som väntar. Jag kände igår att jag kanske höll igen lite då jag hade hört att det skulle vara så otroligt jobbigt, nästa gång (för det blir fler gånger) blir det fullt ös från min sida:)

Ikväll finns det möjlighet att gå på GRIT PLYO men då maken ska bort på äventyr ikväll så blir jag hemma med Lilleman och tittar på Sverige-Italien istället, inte helt fel det heller. Men ett lätt distanspass på 10 km med barnvagn ska jag ta mig för innan dess:)

Testa GRIT du med och bilda dig en egen uppfattning!

logosmall_gritstrength

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.