Fyra par skor med fyra olika syften

Idag kom mina efterlängtade minimalistiska skor och nu i en storlek som passade. Jag har köpt ett par Merell barefoot run pace glove 2. Pace glove är gjord för att springa i terrängen och jag tror att jag kommer att börja där och på löparband innan jag ger mig ut på asfalt med dem. Anledningen till att jag har köpt dem är inte för att jag är en frälst barfotalöpare utan jag ser dem som ett komplement till mina andra löparskor. Mitt syfte är att nyttja dem för att stärka upp fötter och vader inför löpning i ”vanliga” löparskor. Och kanske kan de påverka mitt löpsteg positivt. Jag får utvärdera efter hand, jag har aldrig haft några innan och jag tänkte att det var dags att testa. Jag tyckte att det var perfekt att börja nu und vintern då jag kan springa på löpband med dem en liten stund och sedan byta till andra skor och springa vidare. Jag tänkte även att löpbandet sviktar lite grann så det kanske är extra skonsamt för fötter och vader att börja där.image

Jag äger nu fyra par löparskor. Förutom ovan nämnda så har jag ett par Salomon speedcross, ett par Asics GT2000 samt ett par Asics Tri noosa 8. Salomonskorna är trailskor med ”dubbar” under så de nyttjar jag vid terräng-och fjälllöpning. Jag brukar använda dem på vintern också för att få bättre grepp i snön.

Asics GT 2000 är en mängdsträningssko och den nyttjar jag ofta på långpass och på lättare distanspass få farten känns mindre viktig. Det är en sko för oss som pronerar och har tejält med dämpning.

Asics Tri Noosa 8 är en sko med mindre dämpning än GT2000 samt att den väger mindre. Jag har den på tävlingar och fartpass såsom intervaller och snabbdistanspass. När jag köpte den tänkte ha jag den som ett bra mellansteg innan jag vågade test minimalistiska skor, dvs skor med nästan ingen eller ingen dämpning alls. Så nu har jag fyra par löparskor, samtliga med olika syften. Min mängdsko börjar dock bli sliten så det är dags att investera i ett par nya.

Tyvärr måste jag vänta några dagar med att testa min nya Merell då jag har känningar i halsen. Idag blev det därför ofrivillig träningsvila:(image

4 svar på ”Fyra par skor med fyra olika syften

 1. Hmm, min första kommentar drog iväg innan jag var klar.

  Skönt att läsa att du oxå har skor för olika syften, kommer bli svårt att reta mig nu 😉
  Ja, dina gamla ASCIS börjar se slitna ut, förhoppningsvis kanske de håller ihop till min nästa USA-trip.

  Hoppas det onda i halsen går över snabbt!
  /Katrin

 2. Härligt att känna sig rustad! Å snygga var dom oxå. Vill oxå ha:)
  Men det var det där med prioriteringar, mycke man vill ha;)
  Tack för igår!
  Till veckan kör vi barnhäng OCH Fys tycker jag:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.