Funktionell tränare

Då var helgens utbildning avklarad och jag kan numera titulera mig funktionell tränare. Det har varit tre fullspäckade dagar med utbildning 9-18 varje dag. Kursen annordnas av The Academy och vi höll till på Balance training i Solna. Kursen är precis som det låter inriktad på funktionell träning. Vi har pratat om vad funktionell träning är och vi har gått igenom en gedigen övningsbank, funktionella övningar med skivstång, kabelmaskin och medicinboll. Det har varit mycket fokus på teknik och vi har fått testa på säkert uppemot 80 olika övningar. Under de teroretiska delarna har vi bland annat pratat om funktionella kroppsanalyser, funktionell uppvärmning och optimala träningsförberedelser, krav- och kapacitetsanalyser och träningsplanering.
20141214_172346

Under de praktikska teknikgenomgångarn så känner jag att jag lärde mig flest nya övningar när vi gick igenom övningar med kabelmaskin och med medicinboll. Jag fick med mig en hel del nya tankar och kombinationer. Vad det gäller skivstångsträningen så gav genomgången av ryck och frivändning mest men jag fick även några bra saker att tänka på vad det gäller min teknik i benböj också. Det är otroligt nyttigt att någon annan tittar på ens teknik och coachar en, man kanske inte alltid gör som man tror:) Här ser ni ett klipp då jag tekniktränar på ryck.
20141213_134752

Jag tar också med mig en hel del ny kunskap vad det gäller kroppsanalys, krav- och kapacitetsanalys samt träningsplanering. En massa ny kunskap helt enkelt som ska matchas ihop med befintlig kunskap till en härlig mix av det som jag tror på:)

På kvällarna har jag passat på att träffa bror med familj samt goda vänner så det har verkligen varit full rulle hela helgen. Nu sitter jag på centralen i Stockholm och väntar på nattåget hem till Östersund. Jag passar på att samla tankarna lite, sortera informationen, företagsjobba och skriva lite listor, allt från att-göra-listor till julklappslistor. 20141214_203324

Det var min helg, hur var din?

1 svar på ”Funktionell tränare

  1. Pingback: Summering 2014 | Träna med Glädje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.