Fredagsintervaller och lördagslångpass

Jag har varit hemma och ”vabbat” med Lilleman både torsdag och fredag. I onsdags var det tänkt att jag skulle springa intervaller men kroppen kändes inte bra så jag vilade i förebyggande syfte. Jag tänkte att jag skulle ta intervallerna på torsdagen istället men inte håller då mådde jag hundra. Jag valde att ta ett lätt distanspass i samband med att jag var ledare för Beaktivs löpargrupp istället. Så gissa om jag var laddad för intervaller på fredagen efter att ha varit hemma hela dagen.

När maken kom hem från jobbet lastade vi in familjen i bilen. Maken tyckte att det var mycket hjärta i det här träningspasset då det var fredag kväll och det regnade. Vi åkte till Hofvallen för att springa intervaller på bana och vi var helt ensamma där, inte helt otippat:). Jag var inspirerad efter att Beaktiv-medlemmarna fick springa på bana kvällen innan. Lilleman hade fått en ny balanscykel så jag tänkte att han skulle roa sig med den medan vi sprang. Jag hade fel, Lilleman var inte sugen att cykla… det gick dock gaska bra ändå. Maken började värma upp medan jag hängde med Lilleman och när maken sprang sina 400-metersintervaller så värmde jag upp och körde lite löpskolning. När maken gjort hälften av sina intervaller påbörjade jag mina 200-metersintervaller. Maken sprang 8 st 400-metersintervaller och jag sprang 12 st 200-metsrintervaller. Lilleman roade sig hyfsat under tiden och i och med att vi var på en friidrottsbana kunde vi se honom hela tiden. 20150410_175318

Intervallerna kändes bra och jag kunde springa på. Sista intervallerna var dock benen trötta och jag hade svårt att orka hålla uppe tekniken. Känslan efteråt var grym:) Det var verkligen superkul att springa på bana, jag har inte gjort det sedan jag tävlade i friidrott när jag var tonåring. När Lilleman skulle sova på kvällen så sa han att ville följa med och träna flera gånger:)20150410_175416

Lördagsfysen var planerad till ett långpass på 2 timmar med Beaktiv. Benen kändes tunga från start när vi drog iväg kl 9 i morse. Löpsteget var allt annat än spänstigt så det var tur att vi sprang i grupp och pratade under tiden så att jag kunde fokusera på något annat än trötta ben. För min del blev det 18 km då jag vek av hemåt när de andra sprang tillbaka till Östersund arena. För de andra blev det nog kring 19 km gissar jag.

Imorgon blir det nog ett lättare cirkulationspass för att skynda på återhämtningen lite grann, jag vill ju få till ett fjärde löppass den här veckan:)20150411_104619

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.