Första passet som instruktör

Då var första passet som instruktör efter graviditeten avklarat. 40 min X-fit på Sportsgym Scandinavia Fyrvalla. X-fit är Sportsgym variant av Crossfit. Passbeskrivningen lyder:

Kondition, styrka och explosivitet tränas i tids- eller repetitionsbaserade intervaller. Funktionella, totalövningar där vi involverar hela kroppen är vanligt förekommande. Intensivt!

Det var många deltagare på passet och det var superskoj. Dagens upplägg var följande:

Uppvärmning ca 5 min löpning runt i salen blandat med armhävningar, utfall, benböj, upphopp, sit ups, ryggresningar och tempoökningar.

Därefter 50 repetitioner av följande övningar, Burpees, boxhopp, push press, svingar, SDHP, ryggresningar, wallballs samt 50 eller 150 hopprepshopp beroende på om man gjorde double unders eller vanliga hopprepshopp. Extra övningar för de som blev snabbt klara var utfallshopp och en variant av plankan där man drar knät mot armbågen. 50 repetitioner av de två övningarna också. En genomkörare för både flås och styrka helt enkelt:)

Dagen till ära hade jag satt samman en ny musiklista. Det här med musik är inte min starka sida. Jag har dålig koll på vad olika låtar heter så det är svårt att hitta igen vissa låtar som jag söker. Den här spellistan blev jag dock nöjd med så den får hänga med någon vecka.

Dagen har även bjudit på ett bra erbjudande som jag inte kommer att kunna tacka nej till… dock krockar det med annan inplanerad verksamhet så det måste jag försöka lösa på något sätt….

Dags att sova, god natt!

logo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.