Första löpsteget efter förlossningen

6 veckor och en dag efter förlossningen tog jag mitt första löpsteg på väldigt länge. Det var den 1 november 2012 som jag sprang sista gången innan förlossningen. Då var jag i början av vecka 32 och jag snarare lufsade än sprang samt att jag varvade löpningen med att gå. Det var flåsigt minns jag:)

Igår den 19 februari var det dags igen. Jag har länge sökt efter information om hur länge man bör vänta med löpning efter ett kejsarsnitt. Jag har inte hittat något bra svar på det och barnmorskan på MVC gav mig inte heller något rakt svar. Med anledning av detta så ringde jag till förlossningen i fredags. Svaret jag fick där var att det inte fanns några hinder pga kejsarsnittet utan det hängde på hur stark jag hade hunnit bli i bäckenbottenmuskulaturen. Jag sa till barnmorskan som jag pratade med att jag kunde nysa, skratta och hosta utan problem och då sa hon att det bara var att köra.

Så i tisdags var det dags. Pappa, sonen, hunden och jag stuvade in oss i bilen och åkte till Högbo. Pappa skulle åka skidor och jag tänkte springa/gå runt sjön. Jag tog hund och barnvagn och gav mig av. Det var ca 5 minusgrader och lite blåsigt men jag blev snabbt varm.

Jag började med att gå 1km i rask takt. Därefter joggade jag 500 meter. Sedan varvade jag 500 meter gång med 1 km jogg två gånger. Avslutade med att jogga 500 meter och till sist gå 1 km. Totalt blev det 6,5 km varav 3 km jogging. Med barnvagnen blev det ganska flåsigt. Jag körde utan pulsklocka och jag försökte att inte titta på tempot på GPS- klockan. Det lyckades jag inte helt med utan jag såg att tempot låg kring 6:40 per km.

Härligt var det och det kändes helt ok i kroppen, inga känningar någonstans. Så nu är jag igång. Jag tänkte dock ta det lite lugnt med löpningen, det kanske blir löpning ca 1 gång per vecka framöver. Extra roligt var det att testa att springa i mina Salomon spedcross som jag endast promenerat i tidigare. Jag köpte dem i höstas efter att jag slutat att springa. De var väldigt sköna och jag hade bra fäste med dem. En grundligare analys kommer efter att jag har använt dem lite mera.

Idag har jag känt efter hur kroppen mår och jag mår hur bra som helst. Jag känner av löpningen lite grann i ljumskarna men det är allt.

För övrigt såg skidspåren grymma ut i Högbo så förhoppningsvis blir det längdskidor på fredag:)

20130219_122605[1]

20130206_115546[1]

2 svar på ”Första löpsteget efter förlossningen

  1. 6:40 med Barnvagn unge och hund. Det är bra det. Hoppas jag. Själv kan man ligga kring 6:55 utan barnvagn unge eller hund.

    Snygga skor.

  2. Bra jobbat. Måste vara skönt att springa i ren snö. Här är det svårare med is, asfalt och snö om vartannat. Skönt att du kommit igång igen. Du kanske kommer promenera varvet i Göteborg, eller springa på ren vilja, för den verkar det inte svika dig! Krsm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.