Första löppasset efter graviditeten

I höstas när jag slutade springa då jag var gravid bestämde jag mig för att vänta minst 3 månader efter graviditeten innan jag skulle springa igen. Anledningen var att jag inte skulle få ett infall och börja springa för tidigt. Jag ville ge kroppen tid att återhämta sig och samtidigt stärka upp kroppen med styrketräning innan jag började springa igen. I onsdags hade det gått 3 månader. Jag hade också bestämt mig för att jag skulle ha arbetat igenom Mammamageappen innan jag sprang igen. Igår var dagen här, det var dags att springa.

Jag har länge haft upplägget klart för mig. Efter en kortare uppvärmning skulle jag springa 3 min och sedan gå två minuter och upprepa detta 5 ggr. Det skulle alltså bli 15 min löpning. Fokuset skulle vara aktiveringen av bäckenbotten och bålen. Det var otroligt soligt och fint ute på dagen igår så jag hade tänkt att springa då men med en treåring som sitter i rullstol pga benbrott och en bitvis inte helt nöjd 3 månaders bebis fanns det inte utrymme för en löptur på dagen. Men andra ord blev det en kvällstur kring kl 20 på lördagskvällen. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte var superpeppad men envis som jag är gav jag mig ut.

När jag väl skulle börja springa kände jag mig som bambi på hal is. Det kändes så ovant och som om jag inte kunde springa alls. Jag försökte tänka på tekniken men allt kändes bara styltigt. Tung fotisättning, roterande axlar, ja det var diverse. Mot slutet av passet kändes det väl lite bättre men inte alls så som jag bra som jag hade föreställt mig. Det var ingen runners high direkt. Jag tror helt enkelt att jag tänkte för mycket på för mycket, ett klassiskt misstag:) Så kan det vara, jag har ju trots allt inte sprungit sedan 13 september. Bara att ta nya tag nästa gång:)

20160409_202744

One thought on “Första löppasset efter graviditeten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.