Fokus ben

Igår kväll var det dags för tisdagsinstruerandet i HIIT Performance (Sportsgyms variant av crossfit). Fokus för dagen var ben. 15 taggade deltagare var på plats. Passet startade som vanligt med uppvärmning. Därefter körde vi lite teknik/och styrka i form av superset där vi varvade thrusters (kombinerad benböj med axelpress) samt sumosquat (bred benböj med kettlebell). 8 repetitioner av varje övning och 8 varv men 1 minuts vila mellan varven.

Själva huvudpasset bestod av 4 varv av följande övningar:
– 5 x utfall med en kettlebell på rak arm (höger arm)
– 5x enarmssvingar (höger arm)
– 10 x burpees
– 5 x utfall med en kettlebell på rak arm (vänster arm)
– 5x enarmssvingar (vänster arm)
– 10 x burpees

När passet var slut körde jag samma upplägg som deltagarna hade gjort. Redan efter teknik/styrka kändes det i benen. Huvudpasset tog mig 11 minuter att göra och då hade jag rejäl puls och benen var slut. Som vanligt så är det ju dessa burpees som göra passen jobbiga:)

I natt har jag vaknat flera gånger och känt av träningsvärken som började komma i benen och i morse när jag vaknade var den ett faktum:)

Nu väntar en dag på stan med några vänner. Sen får vi se om jag får ihop det så att jag hinner gå på TNT-passet ikväll men jag är tveksam, det behöver storhandlas och fixas lite här hemma. Sedan är det nog maken som har förtur på att dra och träna ikväll så är det, ett givande och tagande!IMG_4482

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.