Fjällstuga all in

I fredags blev en dröm sann då vi rent formellt blev ägare till en fjällstuga. Den ligger i Storhogna-området och det tar oss ca 75 min att åka dit från vårt hus i stan. Stugan är i behov av renovering så direkt efter att vi hade varit till banken i fredags och blivit lite fattigare packade vi bilen och åkte mot stugan. Planen var att under några dagar byta tak på stugan samt måla den utvändigt. Eftersom den här sommaren har varit ganska regnig och prognosen visade på mer regn efter helgen så hade vi en liten lucka med uppehållsväder under helgen. Det var med andra ord högt tempo som gällde och det vara bara att gå all in stugrenovering.

Lilleman var med till stugan så på lördagen skötte jag marksupport samt hade ansvar på Lilleman. På söndagen kom farmor och farfar med lunch och hämtade Lilleman så då kunde jag också hjälpa till med stugan. Till hjälp hade vi även Jon och Elin under helgen samt att makens bröder som anslöt efter hand. Planen var att vara kvar i stugan till och med tisdag men när taket var klart och färgen var slut igår kväll packade vi ihop oss igen för att åka hemöver. Det har varit otroligt mycket knott så att vara kvar och bara chilla var inte ett alternativ just nu samt att prognosen lovade regn.

Träningen har fått stå tillbaka mycket förra veckan då vi ägnade första delen av veckan åt att fixa hemma på tomten och under helgen har det som sagt varit all in fjällstuga. Träningen har med andra ord varit lågt prioriterad då det har varit långa arbetsdagar och andra saker har varit viktigare. Vi tänkte dock ta en kortare löptur på fjället när vi var klara igår kväll men då öppnade sig himlen och det verkligen öste ner regn. Vi väntade ett tag för att se om det gav med sig men det gjorde det inte så vi satte oss i bilen för att åka hem istället.

Träningen får tas igen den här veckan som är makens sista semestervecka. Vi har faktiskt ingenting planerat än så länge. Idag blir det nog en löptur i skogen eller på Andersön.

Här kommer lite bilder från helgen som var. Dock är det bilder på stugan som den såg ut när vi började. Det färdiga resultatet får ni se när allt är klart:) Stort tack alla ni som har hjälpt oss i helgen, Jon, Elin, Elias, Fredrik, Marcus och svärmor och svärfar. Ni har varit ovärderliga och utan er hade det inte gått så här bra, tusen tack!20150711_07104120150712_11190220150713_17130120150712_20085920150713_171224
Det var som sagt en hel del knott så det gällde att värja sig så gott det gick:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.