Fjällöpning

Det har varit alldeles för fint väder idag för att sitta inne och blogga, därav ett sent inlägg om gårdagens löpning på fjället. Jag och min vän Elin hade bestämt oss för att springa i de Jämtländska fjällen. En tur på ca 20 km kom vi överrens om att var lagom och det blev bestämt att vi skulle springa från Vallbo, via Grönvallen till Pyramiderna och en annan slinga tillbaka till Vallbo. Elins kille Jon var med på cykel samt hans hund Jack.

Vi möttes upp i Undersåker och åkte gemensamt till Vallbo. Vallbo ligger på vägen mot Vålådalen. Ganska precis klockan 11:00 satte vi på oss våra rycksäckar och gav oss iväg från bilen. Jon och Jack drog iväg snabbare än mig och Elin. Vi sprang på fram till Grönvallen, där stannade vi för en kort fotopaus:)20130724_111126
Vi sprang sedan på mot Pyramiderna. Vi sprang så gott som hela tiden, när det gick som mest uppför gick vi dock. Strax innan Pyramiderna kom vi upp på kalfjället. Vi hade verkligen prickat in en dag med varmt, soligt och underbart väder. När vi kom till Pyramiderna så blåste det lite lätt vilket var skönt i hettan. Vi bestämde oss för att springa på en bit till, vi tänkte stanna vid en sjö (som jag just nu har glömt bort vad den heter:) och fika där. Fram till Pyramiderna var det bitvis en del uppför så när det blev löpning över nästan platt fjäll var det ganska skönt. Vi stannade längs vägen för att ta lite kort:)20130724_12004520130724_12141920130724_123117
Efter ganska precis 11 km blev det ett kortare stop på ca 15-20 minuter då vi åt medhavd matsäck. Sedan drog vi vidare och i och med att vi skulle börja bege oss mot Grönvallen igen så började det gå lite nedför. När vi hade sprungit ca 15 km började jag känna av mina ljumskar rejält så jag var tvungen att stanna och stretcha. Jag fortsatte dock framåt, benen kändes fortfarande relativt lätta. När vi närmade oss 20 km var benen lite tröttare. När det var ca 2 km kvar så kände Elin av sitt ena knä. När vi var tillbaka vid bilen visade GPS-klockan på exakt 2,25 mil, (jag glömde dock sätta på GPS:en direkt efter fikastoppet så jag har missat en liten bit) och det var två trötta damer som tog av sig ryggsäckarna. Turen tog 2 timmar och 41 min och snittiden var 6:41 per km, det känner jag mig nöjd med! Det var en lagom och trevlig tur med vacker utsikt, jag älska Jämtland och dess möjligheter med fjället precis runt knuten. Inga problem att bara ta en dagstur som denna!

Jag och Elin är överrens om att detta var en tillräcklig tur och vi är glada över att vi inte ska springa vare sig Jämtlandstriangeln unplugged eller Axa fjällmarathon. Våra kroppar är inte tillräckligt tåliga just nu för så långa distanser. Nöjda med turen satte vi oss bilen för att åka hemöver. I Undersåker skildes vi åt, jag var in på ICA och köpte en läsk och en glass innan jag påbörjade bilturen tillbaka till Östersund. När jag klev ur bilen efter ca 75 min var jag ganska stel, maken tittade på mig och undrade vad jag hade gjort:)

Senare på kvällen mötte jag, maken och Lilleman upp Elin på Krogstråket i Östersund för middag i strålande sol. Jämtland levererade verkligen igår med storslagen natur och strålande väder. Jag somnade lättvaggad igår kväll, väldigt nöjd med dagen och kvällen. Tack Elin för en trevlig tur, ja Jon och Jack också så klart!
20130724_12213620130724_123054

1 svar på ”Fjällöpning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.