Fartlek/distans med TNT

Som jag tidigare skrivit om så är jag med som ledare för TNT Östersund. Jag leder pass där ungefär var tredje vecka. Vi alternerar passen mellan långa/korta intervaller, backe och distans/fartlek. Vi har två olika grupper bas/medel och medel/tuff. Idag hade jag hand om bas/medel och de var idag ca 10 personer. Jag hade lagt upp en plan där vi värmde upp i ca 800 meter innan vi klev på den blåvita banan på ÖSK. Den är 4,5 km och kuperad, man kan säga att det går uppför eller nedför. På så sätt tänkte jag mig att vi fick lite naturlig fartlek och distans på en och samma gång.

För att hålla ihop gruppen under passet då nivån varierar så fick de snabbaste välja mellan att göra styrkeövningar uppe på toppen av backarna alternativt ta backarna två gånger. De flesta valde styrkeövningar:) Banan var mestadels fri från snö, det förekom några enstaka ispartier. Jag har inte sprungit banan sedan i höstas och det ligger en hel del träd över stigen så det blev lite av en hinderbana bitvis.IMG_3637[1]

Jag tycker att det är en rolig och jobbig bana där man springer med konstant ganska hög puls. Jag sprang längst bak idag för att se till så att alla var med hela rundan. Vi avslutade passet med olika varianter av plankan. Det blev ett skönt pass i finväder. Bra jobbat alla ni som var med, ni var ganska tysta under passet och det brukar vara ett bra tecken:)IMG_3640[1]

TNT tränar onsdagar kl 19:00 på ÖSK, koll in hemsidan och kom och provträna gratis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.