Fällkniven och Axa fjällmarathon

Dagens bålövning är fällkniven eller rättare sagt än gjort tre varianter av fällkniven. Jag fortsätter att göra det svårt för mig:) Idag har jag haft besök av två av mina bästa vänner och en av dem, Emelie, gästspelar och visar sin favorit av fällkniven på några av bilderna.

Fällkniven
Utgångsläge: Ligg raklång på rygg
Genomförande: lyft armar och ben och håll dem så raka som du kan. Låt dem mötas mitt över kroppen. Sänk långsamt tillbaka till utgångsläget, stanna dock innan armar och ben nuddar marken och påbörja sedan nästa repetition.imageBild 2013-08-20

En annan variant av fällkniven är liggande fällkniv. Du har samma utgångsläge som vid en vanlig fällkniv men du har en medicinboll eller en pilatesboll i händerna.
Genomförande: Lyft benen tills dess att de nuddar bollen. Händerna/bollen ligger kvar mot marken. Sänk sedan benen och stanna innan de nuddar marken.imageimage

Emelies favorit är en variant av fällkniven där du flyttar en pilatesboll mellan händer och fötter.
Genomförande: Börja med bollen i händerna, lyft sedan armar och ben tills de möts mitt över kroppen. Ta emot bollen med fötterna och sänk sedan armar och ben mot marken. Stanna innan fötter och armar nuddar marken. Vid nästa repetition lämnas bollen återigen över till händerna.imageimageimage

Vi skrattade ganska mycket då vi skulle fota detta och vi kom fram till att jag borde fota 30 stretchövningar när jag är klar med mina 30 bålövningar. Min baksida lår skulle behöva bli en decimeter längre:)

Idag klockan 14:00 öppnade anmälan till nästa års Axa fjällmarathon. Förra året hann jag inte med att anmäla mig då loppet blev fullt på 2 timmar och 15 minuter. I år tänkte jag vara mer på bettet men på grund av seg internetuppkoppling här i stugan så bad jag en vän om hjälp. Tyvärr var det sådant tryck även i år så att hon bara hann anmäla sig själv innan sidan hängde sig och sedan var det fullt:( Jag säger bara satan! Jag får försöka fixa en plats på annat sätt, anmäla mig till Öppet fjäll alternativt springa halvmarathon eller korta banan istället. Snacka om antiklimax…… Att det ska vara så populärt att springa i fjällen!

2 svar på ”Fällkniven och Axa fjällmarathon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.