Ett härligt längdpass

Idag fick jag möjlighet att åka längdskidor utan pulka och barn, härligt! Min mor tog sonen och gick på promenad under tiden. Detta blev det första ”riktiga” skidpasset sedan graviditeten då jag åkte själv och faktiskt vågade skjuta ifrån ordentligt utan att vara rädd för att det skulle dra i snittet.

Jag åkte tillsammans med min far. Vi åkte i Högbo och vi valde 10 km spåret. Spåren var nypreparerade och superfina. Jag hade bra fäste och helt ok glid. Det var ca minus två grader och härligt väder.

Känslan i kroppen var bra även om det känns att konditionen har blivit sämre på grund av att jag inte konditionstränat ordentligt på länge. Vad det gäller tekniken så blev den bättre än när jag var gravid då jag vågade trycka ned skidan och skjuta ifrån i diagonalen. Jag försökte även trycka på lite i stakningen där jag normalt sett är ganska svag.

Totalt blev det 11,9 km, jag hade pulsklocka med GPS:) Det tog 67 minuter och jag hade en snittpuls på 153. Ett skönt pass med andra ord, inte för jobbigt:)

skidro

Jag gillar verkligen att åka längdskidor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.