En variant av snabbdistans

Sent igår kväll anlände vi till mina föräldrars stuga i Mångeln. Dagen idag har bjudit på solsken och bad. Maken tog en cykeltur på förmiddagen och sedan var det min tur att träna. Jag tog en löptur strax innan kl 18, då hade det blivit lite svalare ute. Jag visste att jag ville ha ett pass med fokus på fart men jag hade lite svårt att bestämma mig för hur det skulle genomföras. Planen är att spring två pass varje vecka med fokus på fart dvs intervaller, snabbdistans, fartlek eller tempopass. På grund av lite tidsbrist blev det till slut en variant av snabbdistans idag.

Jag värmde upp i 2 km och sedan sprang jag 3 km där varje kilometer gick snabbare och snabbare. Den första på 4:36, den andra på 4:30 och den tredje och sista på 4:18. Jag varvade sedan ner genom att jogga en kilometer. Ett pass på 6 km och strax över 30 minuter men ändå så att det kändes i benen. Känslan i kroppen var ok och löptekniskt kändes det bra tycker jag. Det var varmt men inte outhärdligt och passet läggs till handlingarna som ett helt ok pass, varken mer eller mindre.

Efter löpturen hoppade jag i sjön, finns det något bättre än att bada efter att man har tränat på sommaren? Det känns så avkylande och fräscht!

Jag kan summera en bra träningsvecka, med tre löppass, två styrkepass och ett bålpass. Imorgon blir det förmodligen vilodag då jag har tränat tre dagar i rad nu samt att vi ska åka till Fjäderholmarna med några vänner. Semestern fortsätter, nu sitter vi i bilen på väg mot Stockholm:)

Vad gör ni på er semester?20130804_184426

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.