En intensiv helg

Nu ha det varit bloggtorka i några dagar eller i nästan en vecka ser jag nu . Anledningen har varit att helgen har varit så pass intensiv att jag prioriterade bort att blogga till förmån för träning och sömn. Som jag nämnde förra veckan så har jag hjälpt till och drivit Hara Bryggcafé torsdag till söndag förra vecken. Caféet har öppet 12-22 varje dag och innan vi har öppnat så har vi bakat och fixat, det blir långa dagar. Lilleman har sovit bra varannan natt ungefär och i kombination med sena kvällar så har sömnläget på mig varit sådär. Men kul har det varit även om jag var helt slut efter dessa fyra dagar:)

Tränat har jag gjort på förmiddagarna innan caféet öppnade. Jag har hunnit med ett styrkepass bestående av tabataintervaller på fredagen, löpning och yoga på lördagen samt ett styrke- och rörlighetspass på söndagen. Mängdmässigt så har träningsveckan varit sådär men jag har kört korta och effektiva pass. Jag ville verkligen hinna träna så jag gjorde det bästa av situationen. Det finns inga ursäkter:)

Tabataintervallerna var endast 20 minuter, jag körde fyra övningar. Styrke- och rörlighetspasset var 30 min, jag varierade två övningar hela tiden så jag hann ändå med en hel del. Löpningen var en kort skogslöpning på ca 20 min. Yogan var 20-30 minuter. Jag har nästan aldrig tränat yoga så det var en intressant upplevelse, jösses vad jag är stel i baksida lår och jag måste säga att det var jobbigare än vad jag trodde. Kanske något att satsa mera på…..

Igår prioriterade jag återhämtning, ja efter att ha klivit upp kl 05:45 för att hinna till radion vill säga. Gårdagens radioprat handlade om löpning under och efter graviditet. Här kan du lyssna på sändningen. Jag menar så klart inte att man kan träna på som vanligt men man ska inte bara sluta träna för att man blivit gravid, bara för att tydliggöra det hela:)

Återhämtning var det ja, resten av dagen tog jag det lugnt. Jag åt lunch med goda vänner i badhusparken, solen strålade så det gött. På kvällen blev det middag på uteservering på Stortorget med samma goda vänner. En av dem körde Åre extreme challenge (paddling 18-25 km beroende på vilken klass man startar i, cykling 31 km samt löpning över Åreskutan) helgen som var…. jag blev lite sugen till nästa år. Jag är dock inte så vass på att paddla…. Det tåls att fundera på:)

Idag har jag packat och fixat inför morgonsdagens resa söderut. Jag och Lilleman tar tåget hem till föräldrarna. Förhoppningsvis blir det en löprunda imorgon kväll. Här kommer en bildkavalkad från helgen!
20130628_173816Styrkepasset som jag höll i fredags var en variant av cirkelträning. Åldersmässigt har jag aldrig varit med om större variation bland deltagarna, den yngsta var bara några år och den äldsta ca 60 år.

20130629_103803Efter min lilla skogstur på lördagen….IMG_0163Yogapasset på söndagen, jag var dock inte med då jag var i fiket:)20130630_104227En ny favorit, liggande fällkniven, fötterna ska nudda bollen och sedan
tillbaka mot marken igen med raka ben.20130630_105406Liggande rodd med extra motstånd i form av dragande hund:)IMG_0196Hara bryggcafé
20130629_202322Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Jämtland är vackert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.