En grym dag i nuet

Lilleman vaknade lite för tidigt mot för vad jag hade tänkt mig i morse. Igår påbörjade jag  ”Operation återta kommandot över mitt liv” dvs att jag vill försöka skapa lite rutiner kring Lilleman vad det gäller mat och sömn och inte bara ta allt som det kommer. Igår gick det bra men imorse/inatt tog jag något mindre pedagogiskt beslut vilket jag fick lida för senare på morgonen. Det jag tänkte komma till är att om man kliver upp tidigt så blir dagen väldigt lång och man hinner göra en massa roliga saker:)

Idag var en grym dag, återigen strålande sol och fint väder, dock lite blåsigt. Efter en hel del velande om vi skulle åka till Åre eller inte beslutade vi oss för att ta en tur till våffelstugan i Kungsgårdsviken. Min man är lite förkyld och ville ta det lugnt så han tog bilen dit och tog en tur på långfärdsskridskorna med barnvagnen. På vägen dit släppte han av mig i Badhusparken och jag åkte skidor till våffelstugan. Det blev 10,3 km och det tog ca 1 timme. Det fick bli dagens fys och eftersom det passet ligger utanför mina fyra planerade träningspass så har jag ett löppass kvar att genomföra imorgon för att vara helt nöjd med veckan.

Vi åt en våffla i våffelstugan och myste lite grann innan vi åkte hemöver. Väl hemma såg vi slutet på 5-milen och fikade latte och kardemummabulle. En tupplur i soffan efter det gjorde gott för sömnbristen. Efter middag och kvällsrutin för Lilleman avslutade vi kvällen med att se Lejonkungen på ”Ipaden” i sängen.

Igår pratade jag med min granne om att leva i nuet och att jag inte är särskilt bra på det. Jag funderar ofta över kommande idéer och projekt istället för att leva här och nu. Idag levde jag dock i nuet och gjorde det jag kände för och det kändes förvånansvärt bra:)

Dagens tips får bli www.dreamfilm.se. Min granne tipsade mig om den här sidan, på den kan man se film helt gratis och helt lagligt, bra va:)

2013-03-16_12.33.21

På Storsjöns is på väg mot Våffelstugan

20130316_133234

20130316_130900

4 svar på ”En grym dag i nuet

 1. Hmm. Verkar som inte all min text kom med…
  Skrev i alla fall att jag oxå behöver träna på att inte planera allt MEN när de gäller barn tror jag på rutiner!
  Å du- jag fick en tår i ögat när jag såg inlägget om vagnen! Saknar den!
  Men desto mer träning med en dubbel, eller hur?
  Kram så hörs vi!

 2. Ser underbart ut Maria!
  Jag läser Ledarskap och Oganisation på LNU, ett program på 50% i 6 år. =) Och så jobbar jag 100% vid sidan. Och nej, jag är väl lite som du, lever inte alltid i nuet, även om jag blivit bättre med åren. Barnen får ner en på jorden en del där, tycker jag.
  Men Stor framruta och liten backspegel- av en anledning, tänker jag! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.