En analys av läget

Gårdagens planerade backintervaller utgick. Dagens GRIT-pass likaså. Redan igår så kände jag att något var på gång att hända i kroppen. Jag hoppades att jag hade fel. I morse förstärktes den känslan. Lilleman är hostig och snorig och jag känner att något är på gång hos mig också. Fruktansvärt dålig tajming tycker jag… Om en vecka och 2 dagar ska jag springa en ”halvmara”. Typiskt när det kändes så pass bra i tisdags på 17 km passet…. Med anledning av detta skippade jag intervallerna igår men hade hoppet om att kunna köra dem idag. Det känns inte bättre så jag valde att vila idag också för att se vad som händer.

Jag brukar sällan vara sjuk. Den här våren, läs sedan februari så har jag varit rejält förkyld en gång och magsjuk en gång och så kommer detta….. Jag började fundera på vad det kan vara som gör att det är på det här viset. Här kommer min analys.

Innan Lilleman kom till världen brukade jag
– vara noga med sömnen och sova ca 8 timmar per natt
– äta regelbundet, 3 riktiga mål mat varje dag och ett gäng mellanmål
– träna regelbundet, ca 5-6 gånger per vecka

Sedan Lilleman kom sover jag mindre än innan, av självklara skäl. regelbundenheten med maten blir inte riktigt som jag tänkt mig. Jag tränar överlag inte så mycket som jag brukar även om jag börjar närma mig 5 gånger per vecka nu samt att de senaste veckorna har det varit full rulle. Jag har tusen tankar ang mitt företag (positivt i och för sig), vi försöker fixa i ordning båt och båthus för försäljning, vi har varit och tittat på hus och processat det en hel del, vi har pratat om att renovera badrummet, vi har avlivat hunden, Lilleman har vaknat oftare på natten den senaste veckan eller två och jag har ökat träningsmängden lite grann.

Vart vill jag nu komma? Jag tror att detta har påverkat mitt immunförsvar, att jag inte äter och sover tillräckligt mycket samtidigt som jag ammar och tränar.Jag väger mindre nu än jag gjorde innan jag fick barn så det är tydligt att jag inte äter tillräckligt (även om en del säkert är muskelmassa som jag tappat också)

Jag borde prioritera att sova mer på dagarna alt se till att komma i säng tidigare än vad jag har gjort de senaste veckorna. Innan dess var jag bra på att lägga mig i god tid. De senaste veckorna har det hänt så mycket roligt att jag har velat fixa med det istället för att sova:) Samma sak med maten, det har varit så mycket på gång att jag nästan glömt bort att äta ibland. Det här är inte likt mig, skärpning Maria!

Därför checkar jag ut för helgen. Ikväll lägger jag mig samtidigt som Lilleman dvs ca 20:00 och nu ska jag prioritera mat och sömn och se till att INTE bli sjuk. Allt handlar om energi in och energi ut. Nu behöver jag energi IN. På återseende:)

20130314_124514

4 svar på ”En analys av läget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.