Efter regn kommer solsken

Igår höll jag i mitt livs första core-pass. Det var med skräckblandad förtjusning. Jag tycker verkligen att det är viktigt att träna bålen. Det är bra för en massa saker och för mig som tycker om att springa är det bra att ha en stark bål. Jag hade satt ihop ett pass som innehöll balansövningar, statiska övningar, dynamiska övningar och övningar med olika svårighetsgrader. Jag var nöjd med själva passupplägget. Själva genomförandet känner jag dock att jag hade kunnat gjort lite bättre. Jag var nervös, micken krånglade och jag kände mig lite rörig. Jag frågade efter feedback efter passet och den enda kommentaren jag fick var att det var ett bra pass. Jag själv ger mig dock endast godkänt för genomförandet. Jag vill bland annat vara tydlig och strukturerad som instruktör och det kände jag inte riktigt att jag var igår. Bättre lycka nästa gång. Kanske ska tillägga att jag vikarierade så vi får se om det blir en nästa gång:)

Idag stod det löpträning på schemat. I morse när jag vaknade så regnade det ute. Blev sådär sugen på löpning och övervägde att gå till gymmet istället. Efter regn kommer solsken säger man ju och på eftermiddagen sken det upp och jag och Lilleman passade på att dra ut. Det var 8 grader ute, är våren på väg kanske? Jag sprang i vanliga löptights (alltså inte i vintertights) för första gången i år och både mössa och vantar åkte av längs vägen.

Första kilometern var återigen seg, har jag blivit trögstartad? Sedan rullade det dock på och de 8 kilometrarna som jag hade planerat att springa försvann ganska fort. Vädret var ljuvligt och jag kände att jag längtade efter våren och att kunna fokusera på löpningen fullt ut. Snittiden landade på 5:50 min per km och jag var inte ens trött efteråt. Knät kändes bra, inga känningar. Efter löpturen gjorde jag en favorit i repris och tog en promenad med hunden.

20130415_151234

Nu på kvällen har jag suttit och tittat på bilderna som fotografen tog på mig. Jag hade svårt att välja vilken som jag ska använda på hemsidan. Den jag har valt nu tycker jag symboliserar glädje och det är ju passande då sidan heter Träna med glädje. Vad tycker ni?

Det blir intressant att se vad morgondagen har att erbjuda. Jag, grannen, hunden och Lilleman drar västerut och vet inte vart vi ska eller vad vi ska göra. Spännande!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.