Effektivt och när jag vill

Jag tillhör kategorin som verkligen uppskattar att det finns nyckelgym dvs gym som man kan komma in och träna på när man vill på dygnet. Som idag när jag varit hemmifrån nästan hela dagen och sedan framåt kvällen ville träna. Klockan blev 21 innan jag kom iväg. Då är det perfekt med ett nyckelgym för vilket gym har annars öppet kl 21 en lördag? Valet idag blev Sportsgym Tegelplan som ligger endast några hundra meter från mitt hus. Perfekt att kunna träna när jag vill!

Idag blev det ett effektivt styrkepass. Jag jobbade med intensiv styrketräning. Jag nyttjade begreppen cirkel, triset och superset. Jag började med en cirkel, dvs fler övningar än tre som jag alternerade utan vila. Övningarna var chins, omvänd hacklift, tåhävningar och stående rodd.

Jag fortsatte sedan med ett triset dvs tre övningar som jag alternerade utan vila. Övningarna var frivändning, dips och hopp ned från låda. Jag avslutade sedan med ett superset dvs två övningar. Jag valde då två bålövningar. Jag körde tre varv på alla övningar och 8 repetitioner per övning. Jag valde att lägg upp ett helkroppspass idag men man kan lägga upp cirklarna precis som man vill.

Jag tycker att det är perfekt att bygga upp styrketräningen kring cirklar, triset och superset. Det är effektivt, flåsigt och jobbigt, precis som jag vill ha det:) 2014-07-05 21.58.27

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.