Effektiva 30 min

Jag hade tänkt att springa på förmiddagen idag men Lilleman var återigen vaken vid fem-tiden och höll låda, och eftersom jag kom i säng alldeles för sent igår var jag hyfsat trött i morse. Jag prioriterade därför att sova när Lilleman tog sin förmidagslur.

På eftermiddagen var vi på öppna förskolan och sedan fixade jag det sista i köket när jag kom, dvs dammsög, torkade golv och tvättade fönster. Nu kan jag säga CHECK vårstädning av kök.

Så det fick bli en löprunda nu på kvällen istället. Jag hade tänkt mig en lugnare runda typ ett lätt distanspass men då tiden blev knapp så körde jag en favorit i repris. Samma intervall pass som var mitt första efter förlossningen och som deltagarna på min löpkurs fick köra i tisdags. 10 st 1-minutsintervaller med 30 sek vila mellan varje intervall. 10 min uppvärmning i stegrande fart, det är väl i och för sig i det kortaste laget men det fick duga idag. Avslutade med att varva ned i 5 min, tidsåtgång 30 min och sjukt effektivt, och jobbigt. Idag fokuserade jag ordentligt på löptekniken under varje intervall. Fäll i vristen, tryck fram höften, foten som landar under kroppen, 90 grader i armbågsleden och armarna pendlandes i färdriktningen. Jag har blivit inspirerad av min löpkurs:) Jösses vad snabb jag blev! Det gjorde att det blev rejält jobbigt också, härligt! Precis vad jag behövde ikväll:)

När jag kom hem blev det en ordentlig stretch och sedan några övningar för bålen. crunches på boll samt olika varianter av plankan blev det, Nu SKA jag bli stark i bålen, starkare än någonsin faktiskt! Anledningarna till det är flera, några är för att det är bra med en stark bål när man springer samt att jag känner att det är bra med en stark bål då jag bär omkring en del på Lilleman som bara kommer att bli tyngre och tyngre.

Dags för kvällsfika, tror aldrig att jag har varit såhär hungrig som jag har varit sedan jag fick barn!

20130523_20034220130523_200946
Nu är det verkligen dags att köpa nya löparskor, snart tittar tårna fram!

1 svar på ”Effektiva 30 min

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.