Det går framåt

Jag är inne i fas tre i min rehabplan för mitt inflammerade knä och peppar, peppar så känns knät faktiskt riktigt bra. Fas tre innebär att jag får lägga till plyometrisk träning dvs olika typer av hoppövningar. Jag ökar också sakta men säkert distanserna jag springer och jag är nu uppe i 7 km. Jag har tagit det överdrivet försiktigt med rehabträningen i sommar, alla faser har fått någon vecka extra och jag har ökat löpningen extremt sakta. Långsammare än 500 meter per vecka som var planen. Nu när jag har känt att knät känns bra efter olika typer av hopp och efter löppassen så känner jag stor tillförsikt om att snart kunna dra på träningen med intervaller och backlöpning igen.

I morse strax efter kl 07:00 började jag dagen med ett löppass. 7 km i ett fint och soligt Jämtland kändes underbart och än en gång slogs jag av hur viktig tekniken är för löpningen, Så fort jag tänker till på tekniken känner jag mig lätt och snabb. Att träna på morgonen tycker jag ger än grym känsla resten av dagen:)20140906_08191620140906_081937

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.