Det finns hopp…

Idag var det dags för ett snabbdistanspass igen. Jag var nervös hela dagen, kände mig inte riktigt i form och ville inte få ett kvitto på att det var på just det viset. På eftermiddagen tog jag mig ut iallafall. Benen var sega och jag tänkte att jag skulle värma upp ordentligt för att ge benen en chans att komma igång. Under uppvärmningen kände jag mig inte alls sugen på att springa fort, jag kände mig lite nere. 3 km uppvärmning blev det iallafall och den sista kilometern ökade jag farten för att få upp lite puls. Kände mig trots det opepp. Jag stannade till, tog av mig buff och träningsjacka och bestämde mig för att verkligen köra. Jag pluggade in bästa springmusiken i öronen (jag hade lite batteri så jag sprang utan musik under uppvärmningen) och stack iväg. Planen var 6 km snabbdistans i ca 4:35 fart. Som jag skrev, jag hade bestämt mig och det kändes annorlunda på en gång. Någonting hände under mitt stopp mellan uppvärmning och huvudpass.

Första kilometern gick på 4:32 och kändes ganska lätt. Då började jag peppa igång ordentligt. Andra kilometern gick på 4:32, jag tänkte, fasen det här ska jag klara. Tredje kilometern gick på 4:32, jag började känna mig säker. Fjärde kilometern 4:30, jag började fundera på att springa 6,5 km. Femte kilometern gick på 4:33, jag bestämde mig för att springa minst 6,5 km, sjätte kilometern gick på 4:30, jag bestämde mig för att springa en sjunde. Sjunde kilometern gick på 4:29 och jag kände att jag hade orkat fortsätta. Avslutade passet med att jogga ned och till slut gå sista biten hem.

Ett grymt pass som ingav hopp, milen under 45 kan gå. Nytt personbästa tror jag att jag klarar:) Med lite vila innan och lite bra förberedelser så ser det ljust ut! Vad lustigt det kan vara, det som kändes så svårt och segt i början av passet. Där ser man vad lite beslutsamhet kan göra! Tyvärr dog telefonen när det var 500 meter kvar så jag får bjuda på en annan bild istället:)

Helbild profil

3 svar på ”Det finns hopp…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.