Dagens bålövning, en riktig rackabajsare

Med bara några dagar kvar av bålutmaningen så kommer en riktig rackabajsare. Den är tung, riktigt tung! Jag vet inte vad den heter. Jag gjorde en korvgryta idag på en korv som är otroligt kryddstark och som heter just Rackabajsare så tänkte jag att det var en passande benämning.  En kryddstark övning helt enkelt, något att bita i:)

Utgångsläge: Ligg på rygg på golvet. Placera bollen mellan fötterna och lyft sedan upp benen och rumpan från golvet. Sätt händerna som stöd under rumpan och sträck ut benen rakt upp i luften, fortfarande med bollen mellan fötterna.  Tänk dig att fötterna, knäna och höften ska vara en rak linje.
Genomförande: Böj på benen så att bollen går i riktning mot rumpan. Återgå till utgångsläget.

Här gäller det att ha en stark bål för att orka hålla positionen hela tiden. När jag nu ser mig själv på bilderna så känner jag mig inte helt nöjd med tekniken. Jag skulle vilja att jag hade fått upp rumpan lite mer och hamnat lite mer i rak linje med knä och fot för att det ska vara helt rätt…. men som sagt, det är en tung övning, kanske för tung för mig just nu:) Testa ni med!

IMG_1633IMG_1635

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.