Cykelvasan 2015

Tidigt i våras fick jag frågan från min makes jobb om jag ville vara med och cykla Cykelvasan med dem. De brukar göra det som ett event på makens jobb. Jag tackade ja och jag blev anmäld till 45 km klassen då det är den de brukar cykla. Den 14 augusti går loppet av stapeln så det är med andra ord inte så många veckor kvar. Jag föredrar att löpträna före att cykla vilket har lett till att cyklingen är ganska eftersatt just nu. När jag tackade ja till detta levde jag fortfarande i tron att jag skulle delta i Åre extreme challenge (och inte behöva avstå pga graviditet) och i och med det tänkte jag att jag skulle ha ett gäng cykelmil i benen. Så är inte fallet nu, jag har ganska få mil på cykel i år måste jag erkänna. Nåväl, jag ska delta och göra mitt bästa men jag har inga prestationsmål vad det gäller tid eller placering. Dels är inte mountainbike min starkaste sida och dels för att jag är gravid. Jag kommer att vara nästan halvvägs i graviditeten när detta ska genomföras så det kommer att göras utefter dagsform.

Jag tänker dock såhär, det är 45km och vad jag har förstått så är det inte någon teknisk bana så ta mig runt det kommer jag att göra även helt utan träning. Dock vill jag ju gärna ha cyklat en del innan för att göra det hela lite roligare och bekvämare:)

Igår regnade det i princip hela dagen är i Östersund. Jag, maken och några vänner hade dock bestämt oss för att hitta på något igår. Vi ville göra något aktivt. Vi tittade på prognosen och det skulle regna minst på förmiddagen. Vi delade upp oss i två gäng så att alla skulle få cykla. Några måste ju passa barnen också:) Första gänget stack iväg kl 8:45 och det andra ca kl 10:30.

Mountainbikebanan på Östersunds skidstadio var planerad. Iförd regnkläder och glasögon stack jag iväg med gäng nummer 2 i regnet. Jag var lite nervös innan då banan går en hel del upp och ned men jag blev positivt överraskad. Jag kände mig starkare i benen än förväntat. Det blev en blöt och flåsig tur med en hel del mjölksyra i benen. Jag behöver lära känna min cykel lite bättre för att få till detta med rätt växlar och dämpning av eller på- Jag fick några tips av mina medcyklister som jag tar med mig.

Väl tillbaka efter cykelturen var det gött med en varm dusch och färdiglagad lunch:)20150726_11472520150726_11462520150726_120306

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.