Cykelinspiration

Det har varit en grym helg. Fredag och lördag var det träningsvila efter 4 dagar med träning och träningen ersattes med mycket socialt umgänge. Maken och jag var bland annat ute och åt middag för första gången sedan Lilleman föddes vilket jag tror var nyttigt. Tid för varandra trots barn känns viktigt att prioritera.

Idag bjöd grannen på otroligt fin brunch innan jag åkte till Sportsgym Scandinavia för lite cykelinspiration. Tidigare så har gymmet haft ”workshops” inom MRL (Mage/rumpa/lår), Core och X-fit. Idag var det dags för cykel/spinning. Syftet med dessa ”workshops” är att vi som instruktörer ska prata ihop oss samt få lite ny inspiration. Det var en bra ”workshop”. Vi började med ca 75 min teori där vi pratade om pulsbaserad cykling, olika träningszoner och olika passupplägg samt hur vi som cykelinstruktörer kommunicerar olika saker såsom motstånd och cykelinställningar.

Sedan var det dags för praktik. De två instruktörer som höll i ”workshopen” höll i ett spinningpass. Inriktningen var ett tempo/tröskelpass, det vill säga att vi skulle ligga på ca 80-90 % av maxpuls under själva arbetspasset. Under den första delen av passet fick vi se pulsklockan hela tiden och under den andra delen så fick vi gå på känsla och se pulsklockan ibland för att stämma av hur det kändes kontra vilken puls vi hade. Jag orkade ligga över 80 % hela tiden och var som mest uppe i 89 % av min maxpuls. Jag upptäckte att jag låg bra till i puls fastän jag inte såg pulsklockan. Det var ett jobbigt men roligt träningspass som gav en hel del idéer inför framtiden. Jag håller ju i RPM vilket är ett förkoreograferat cykelpass från Les Mills men detta gav lite sug efter att få sätta ihop ett eget cykelpass, som vanligt skenar tankarna iväg:)

Imorgon ska jag summera en grym träningsvecka samt planera inför kommande vecka. Går och lägger mig ikväll och känner att det har varit en bra helg:)

Vad har ni tränat i helgen?

Sommar 2009 032Bilden är tagen en stund innan starten på Vätternrundan 2009,
visst ser jag laddad ut:)   

2 svar på ”Cykelinspiration

  1. Jag har helt missat träning. Motivationen att komma upp har varit i botten de senaste dagarna. Ja ja, Man får komma igen. Tur att man har några att träna med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.