CrossFit Level 1 Certificate Course

Här kommer äntligen inlägget om den CrossFit Level 1 Certificate Course som jag var på i Stockholm den 6-7 juli. Jag gick kursen för Sportsgym Scandinavia’s räkning. Det var några månader sedan som jag anmälde mig till kursen och i samband med det fick jag reda på att man skulle läsa Participant’s handbook samt

Detta började jag med några dagar innan kursstart, jag hade tänkt att göra det tidigare men av olika anledningar så blev det inte så. Allt material, 39 + 115 sidor, var på engelska, så det tog sin lila tid…. det fanns även några instuderingsfrågor som skulle göras. Planen var att läsa igenom allt och sedan svara på frågorna och jag genomförde 50% av planen sedan gav jag faktiskt upp….. att läsa igenom allt gick hyfsat men när jag skulle svara på frågorna kände jag att jag endast lyckades svara på ca 5 av ca 50 frågor vilket inte kändes så bra. Det slutade med att jag slog ihop böckerna jag endast kände att jag tappade självförtroendet helt:(

Så jag åkte till kursen lite lätt nervös…. det första som hände när jag kom till Alvik var att jag inte hittade dit jag skulle. När tiden började bli knapp så valde jag att ta en taxi, det visade sig vara ca 200 meter fågelvägen och ca 900 meter med bil…. men för 89 kr så var jag på plats i tid:)

Instruktörerna var från olika delar av världen, bland annat Holland, Sydafrika och USA. de var superduktiga, pedagogiska och bjöd på sig själva. Teori blandades med praktik i form av praktiska genomgångar av övningar samt två träningspass. Vi höll på från kl 9:00-17:30 båda dagarna, men trots de långa dagarna gick tiden fort. Det blir ju lite av korvstoppning så när den första dagen var slut valde jag att inte läsa på mera, dag två skulle avslutas med ett skriftligt prov.

Vi gick igenom 9 st grundläggande övningar inom crossfit. De var:
airsquat (djup benböj)
front squat (benböj med stång på bröstet)
overhead squat (benböj med stång på raka armar)
press (strikt axelpressmed stång)
push press (axelpress med en liten dipp)
push jerk (axelpress med två ”dippar”)
Deadlift (marklyft)
Sumo deadlift high pull (marklyft med drag mot hakan)
Medballclean (frivändning med medicinboll)

Andra övningar som vi också hade genomgång av var:
kippande chins (jag gjorde min första kippande chins någonsin, jag har endast gjort strikta chins innan:)
thrusters (benböj med axelpress)
Muscle up (en övning i ringar som man kan säga är en kombination av ringdips och chins)
Snatch (ryck)

Provet på söndagen var allt annat än lätt även om det flervalsfrågor. Det var 55 frågor på 60 minuter. Efter provet hade jag ingen aning om hur det hade gått, det kunde ha gått bra men det kunde även ha gått åt pipan…..

I söndags fick jag svaret,,,, det hade gått BRA!!!! Så skönt, hade jag misslyckats så hade jag varit tvungen att åka någonstans i världen där de hade nästa kurs för att skriva om och det var jag inte så sugen på… Så numera kan jag titulera mig CrossFit Level 1 Trainer:)
crossfit

 Ett bild av oss deltagare:)

8 svar på ”CrossFit Level 1 Certificate Course

    • Ja vi får se vad det blir för pass bara, har inte hört det senaste från gymmet än:) Vi kanske glider förbi på en fika någon dag nästa vecka om ni är hemma:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.