Bröst, axlar och instabilitet

Ganska direkt efter frukost drog jag iväg till gymmet. Jag hade bestämt mig för att träna bröst, axlar och bål. Jag ville fokusera på instabila övningar för bröst och axlar där bålen får jobba lite extra. Jag valde övningar där jag kunde träna en sida i taget, t ex hantelpress med en arm i taget och framåtlutade hantelflyes med arm i taget.  Att träna en sida i taget är också bra för att upptäcka hur stark/svag man är på de olika sidorna. Kör man båda samtidigt så är det lätt att kompensera sin svaga sida med sin starkare sida. Kör man en sida i taget får också bålen ”hålla emot” en hel del vilket ger bra träning:)IMG_2881

En favorit just nu är armhävning på kettlebells. En instabil och tuff övning som kräver en del av handleder, bålen och bröstet. Totalt blev det 3 övningar för bröst  och två övningar för axlar och en bålövning innan jag avslutade med att köra ur det sista genom att köra dips. Någon rehabövning slank också in:) Jag känner redan träningsvärken i bröstmusklerna…..IMG_2874

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.