Borta bra och hemma bra

Här haglar inte inläggen tätt men nu är jag tillbaka på hemmaplan och med bra internetuppkoppling så nu ska det bli ändring på det:). Direkt efter crossfitutbildningen som var i Stockholm så åkte jag till min sommarstuga som är i närheten av Ockelbo. Internetuppkopplingen är inget vidare där så det snarare tar än ger energi att försöka blogga där. Därför valde jag bort det till förmån för annat:)

Jag har ägnat veckan åt att sola, äta god mat, umgås med familjen och att träna. Jag har bland annat kört ett pass tabataintervaller. Övningarna var thrusters med en gammal hemmagjord boxningssäck som tyngd, rodd med hjälp av remmar, burpees, liggande fällkniv och den sista tabataintervallen så varvade jag utfallshopp, mountainclimbers, ryggresningar och dips mot bänk.

Ett annat styrkepass som jag har kört var 5 st rodd med remmar, 10 st armhävningar och 15 st djupa benböj konstant i 10 min. Det passet avslutade jag med 20 min rörlighetsträning. När man är bortrest och det inte finns något gym får man lösa träningen med den utrusning som man har. Bara fantasin sätter begränsningar och det finns ju många övningar som man kan göra med kroppen som belastning, tycker man att det är för lätt så är det bara att köra med hög intensitet och lite vila så blir det JOBBIGT:) image-1373912218897-V

Konditionen har också fått sitt. Jag hängde på en kompis till hennes gym och gick på spinning/core en dag och en annan dag blev det terränglöpning. Efter ca 2 km uppvärmning längs en skogsväg valde jag att springa intervaller längs en traktorstig som var ganska precis 400 meter lång. 6 intervaller med 1 minuts vila mellan varje blev det, jag avslutade passet med 3 km nedjogg. Jag var livrädd under hela passet då jag sprang i skogen. Det rör sig 6 st björnar i närheten, snacka om att jag höll ögonen öppna och sprang fort:)

Det bästa med att träna i stugan är att det inte finns någon dusch så man ”måste” hoppa i sjön som ligger ca 50 meter från stugan. Det är så skönt att bada efter att man har tränat och eftersom det har varit så pass varmt ute så var det varmt även i vattnet.20130712_173925

Jag har även hunnit med en del smygfys såsom att skotta en hel del jord till våra nya ”sålådor”, dra stockar och trava lite ved, det räknas väl också som fysisk träning va?  20130712_172855

Summa summarum så har det varit en bra 1 1/2 vecka söderut. Dock blev det ingen ballongtur pga av vind men dagen efter såg jag följande över Gärdet i Stockholm, snacka om hån då det var fjärde gången som jag var i Stockholm för att flyga ballong:(20130706_205010

Igår när vi var på väg hem så stannade vi och sov över hos mina svärföräldrar så jag fick hjälp med att passa Lilleman i morse då det var radiomåndag. Så när jag väl kom hem kring lunch idag så var det otroligt skönt. Borta var bra men hemma är också bra kände jag när jag klev innanför dörren:)

Nu är det GRIT-premiär för mig! Ett utlåtande kommer imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.