Blåvita-banan

Vädret i Jämtland är ju helt underbart för tillfället, 25 grader och strålande sol. Jag vet inte om jag har varit med om detta under mina 11 år i Jämtland… inte i maj i alla fall!

Maken jobbade över idag och eftersom jag ville springa i skogen idag så väntade jag till han kom hem och Lilleman sov innan jag drog iväg. Då hann det även bli lite svalare ute. Jag åkte till Östersunds skidstadion och först sprang jag ett varv runt det korta elljusspåret, ca 3 km. Därefter gav jag mig ut på den blåvita banan. Ryktet säger att det var några skidåkare som gjorde i ordning banan för något år sedan då det skulle vara bra ”skidåkarlöpning”, jag vet inte om det stämmer men rolig är den i alla fall. Mycket upp och ner kan man säga och en hel del rötter så det gäller att se upp med vad man sätter fötterna. På min löpkurs coachar jag deltagarna och säger att de ska lyfta blicken, det fick jag jobba mycket med själv idag:)

Jag hade bestämt mig för att springa hela rundan och inte stanna och gå även om det blev jobbigt. Det löftet höll jag även om jag passade på att återhämta ordentligt på väg nedför backarna. Det var segt i benen uppför men jag återhämtade mig snabbt när backen var slut. Det är ju ett gott tecken.

Passet slutade på 7 km och 45 min. Varmt, svettigt, jobbig men framförallt härligt! När jag springer den här typen av löpning går det ju inte att göra annat än att befinna sig i nuet, gör man inte det, trillar man:)

Nu är det dags för dusch och kvällsfika!

20130530_20295520130530_20450220130530_210152

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.