Basövningar och snabbdistans

Tränigen har inte genomförts som planerat den här helgen. Makens jour gjorde att allt blev ändrade planer. Tanken var att köra ett högintensivt styrkepass i fredags så fort maken hade slutat att jobba. Dock fick han en jourutryckning innan han slutat vilket ledde till att jag inte kom till gymmet förens kl 20:00 på kvällen. Inte många på gymmet den tiden en fredagkväll kan jag berätta:) Det högintensiva passet byttes ut mot ett gäng basövningar då jag kände att energin inte var på topp.

Det blev istället övningar som chins, dips, bänkpress, rodd och benböj. Inte fel det heller men jag kände mig inte särskilt stark:(

På lördagen hade jag tänkt att springa ett pass snabbdistans på eftermiddagen. Förmiddagen ägnade vi åt diverse inhandlingar. Ungefär 10 minuter innan jag skulle sticka iväg fick maken nästa jourutryckning och han var inte tillbaka förens ca kl 21:00. Den löpningen ställde jag in då vi åt middag tillsammans när han kom hem. Det var ju tur att jag valde att inte ställa upp i Jämtland på fötter eftersom maken åkte ca 30 min efter start:)

Så idag söndag var jag oerhört mån om att verkligen få till ett bra träningspass. Jag sa till maken på lördagkväll att på söndag vill jag verkligen prioritera att träna. Så i morse, en stund efter att frukosten landat i magen, drog jag iväg på mitt snabbdistanspass.

Benen kändes oerhört pigga och jag lät dem springa på. De första 2 kilometrarna som var uppvärmning gick på strax över 5 min per kilometer. Det gav mig en bra känsla inför själva snabbdistansen. Planen var att springa 4 km i 4:30 fart, vilket är den fart som jag måste hålla för att springa milen på 45 min. Första kilometern gick på 4:31 och kändes lätt. Andra gick på 4:40 och kändes tung. Den tredje gick på 4:30 och då fick jag slita. jag funderade ett kort ögonblick på om jag skulle strunta i den fjärde men jag beslöt mig för att gå och pusta i ca 1 minut innan jag stack iväg på sista kilometern, den gick på 4:29. Nöjd med mig själv joggade hemåt. Totalt 8 km på strax över 40 min, en bra start på dagen helt enkelt:)

Jag och maken har försökt att få till en middag på Storsjöstråket som öppnade i fredags. Men jourutryckningarna satte stopp för det så idag passade vi på att ta en lunch där. 10 grader och blåst var väl kanske inte det mysigaste vädret men bor man i Jämtland så kan det ju vara så på sommaren.

Nu är det dags för sängen, imorgon väntar del nummer 6 på radion P4 Jämtlands löpskola så lyssna gärna kl 07:40 då vi ska prata om de högintensiva träningspassen.20130719_195550
Tomt på gymmet en fredagskväll….20130721_110430
Såhär snygg i håret blir man av snabbdistans i snålblåst:)20130721_152316
Storsjöstråket är ett gäng öltält som har öppet under 10 dagar i samband med Storsjöyran varje år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.